Flauta Màgica. Autor: David B.

Una espectacular ‘Flauta màgica’ dona el tret de sortida al cicle d’Òpera Catalunya

Els Amics de l’Òpera de Sabadell enceten la 38ena temporada amb una de les òperes més conegudes de Mozart, La Flauta màgica. Li seguiran els títols Macbeth i Aida de Giuseppe Verdi i Tosca de Giacomo Puccini.

La Flauta màgica torna per tercera vegada a l’escenari del Teatre la Faràndula de Sabadell, un muntatge que es va representar a l’any 2006 i a l’any 2013. La darrera òpera de Wolfgang Amadeus Mozart, estrenada a Viena a l’any 1791, arriba de la mà dels Amics de l’Òpera de Sabadell amb una espectacular posada en escena on destaca una escenografia contemporània que juga amb la il·luminació i amb uns personatges plens de llum i color.

Flauta Màgica. Autor: David B.
Un moment de la Flauta Màgica. Autor: David B.

Cal destacar, la magnífica interpretació de Sara Blanch com a Reina de la Nit, en una de les àrees més conegudes i al mateix temps la que requereix més habilitats vocals de La Flauta màgica, Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen, i que se situa en la segona part de la funció. El muntatge també compta amb les grans veus de Carles Pachón en el paper de Papageno, Marc Sala donant vida a Tamino, Serena Sáenz com a Pamina, Jeroboám Tejera en el paper de Sarastro, Laura Obradors donant vida a Papagena i Carles Ortiz com a Monostatos, tots ells sota la direcció de Pau Monterde i Miquel Górriz. Pel que fa a la part musical, Daniel Gil de Tejada dirigeix de nou l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor d’Amics de l’Òpera de Sabadell.

Un dels elements que ha cridat l’atenció dels espectadors assistents a l’estrena d’aquest muntatge és l’ús de la mascareta per part dels components del cor i de la majoria dels músics de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV). Aquesta és una de les mesures de seguretat anti Covid, potser una de les més visuals, però també per poder dur a terme aquesta representació s’ha reduït el nombre de músics i se n’ha hagut de retallar alguns fragments per poder acabar abans de les 11 de la nit, hora topall per l’obertura de centres culturals.

Representacions

La Flauta màgica que s’ha estrenat aquest dimecres amb forts aplaudiments del públic assistent, es representarà els propers 23 i 25 d’octubre al Teatre la Faràndula. Els dies 22 i 24 d’octubre serà el torn pels alumnes de l’Escola d’Òpera Sabadell. Un cop acabades les representacions a Sabadell, el muntatge recorrerà les ciutats de Sant Cugat, Granollers, Reus, Barcelona i Manresa, dins del 33è Cicle d’Òpera a Catalunya.

Foto portada: Un moment de La Flauta màgica. Autor: David B.