Autor: M.Tornel.

Biblioteques alliberades: es pot entrar sense cita prèvia a partir de dilluns

La xarxa de biblioteques s’ha convertit en la darrera dècada i mitja en la principal via d’accés a la cultura (entesa en el sentit més ampli) que hi ha a Sabadell. La pandèmia ha estat tot un sotrac per les biblioteques, tancades durant tota la primavera i obertes des de juny en unes condicions molt restrictives. A partir d’aquest dilluns hi ha un cert alliberament.

A partir d’aquest dilluns 28 de setembre es pot accedir de forma lliure a les biblioteques, sense demanar cita prèvia i es pot accedir a bona part de la col·lecció a la sala. No obstant, l’aforament encara és limitat, però ja es pot entrar amb certa llibertat. La devolució dels documents sí caldrà fer-la per la bústia externa de retorn. Es volen així moviments innecessaris dins dels equipaments.

Horaris

Els horaris no són exactament els d’abans de la pandèmia, però s’han ampliat recentment. Així la biblioteca Vapor Badia obre dilluns a la tarda i de dimarts a dissabte en horari de matí i tarda (però tanquen entre les 14 i les 16 hores).

La resta de centres tenen horaris més variats. Als matins, obre la biblioteca de Ponent dimarts, les biblioteques de La Serra, dels Safareigs i de Can Puiggener dimecres i les del Nord i del Sud els dijous. Tots els centres obren dissabte en horari de matí. I tots els equipaments estan oberts totes les tardes excepte els dies que obren al matí, quan tancaran a la tarda a diferència del que succeïa abans de la pandèmia, quan també obrien.

Foto portada: la biblioteca de Ponent, que dona servei sobretot als barris de Can Rull, la Concòrdia, la Serra d’en Cameró o Can Llong. Autor: M.Tornel.