Carnaval. Autor: David B.

1.650 persones participaran a la Rua de Carnaval

Aquest cap de setmana tindran lloc tres dies de disbauxa i color a la nostra ciutat per celebrar el Carnaval, una tradició que ve d’antic i que es continua celebrant any rere any. Es celebrarà els dies 1, 2 i 3 de març de 2019.

Aquest any els organitzadors del Carnaval de Sabadell, els membres del Grup Disbauxa de Carnaval, han decidit retornar a un carnaval de tres dies, enlloc dels quatre que es van fer en la passada edició: “hem vist que seria millor concentrar totes les activitats en tres dies i hem apostat molt per les activitats el divendres”, ha apuntat un dels organitzadors, Joan Carles Cusidó.

La festa començarà el divendres a la plaça del doctor Robert a les 18 hores amb un espectacle d’animació seguit per una batukada amb Bandtumbats i una tabalada amb les forques de Can Deu. El pregó serà a les 21 hores acompanyats dels Diables de la Creu Alta. A les 21:30 hores hi haurà un concurs per a grups al Passeig, on es sumaran “per quilos els grups que vagin vestits igual. Després hi haurà concert de Farra Punk-Rock i Alberikus blues band.

Presentació del Carnaval. Autor: David B
Presentació del Carnaval, aquest dimarts. Autor: David B.

Dissabte es començarà la festa amb la recollida de productes de la sopa de Carnaval de Sabadell anomenada Catxaruta al Mercat Central seguit de la seva elaboració. A partir de les 17 hores es duran a terme tallers de màscares, maquillatge, animació infantil a càrrec de Perico nas de mico. També hi haurà el 8è concurs infantil de disfresses i el pregó del Reietó del Carnaval.

1.650 participants

Aquest any augmenta la participació en la rua de Carnaval en 50 persones, respecte a l’edició anterior. La rua d’aquest any comptarà 11 comparses i 10 carrosses, que sortiran a les 17 hores des de l’avinguda Francesc Layret, creuant el centre de la ciutat fins arribar al final de la Rambla.

A partir de les 19 hores hi haurà el concert del grup Remember i el lliurament de premis de la Rua. A les 21 hores es cremarà el Rei Carnestoltes i l’arribada de la Vella Quaresma al Racó del Campanar.

Ball de Gitanes

A les 12 del migdia del diumenge a la plaça del Doctor Robert hi haurà ball de Gitanes amb l’Esbart Sabadell Dansaire i l’Agrupació Ball de Gitanes de Martorelles.

Foto portada: un moment de la Rua de Carnaval del passat any. Autor: David B.