Foto portada: un moment de la rua de Carnaval, l'any passat. Autor: David B.

Totes les rues de Carnaval als barris

El Carnestoltes impregnarà els diferents barris amb diferents rues que recorreran alguns dels carrers de la ciutat. Les rues s’estendran pels barris de Can Llong, Ca n’Oriac, els Merinals, Campoamor, el Poblenou, la Creu Alta, Torre-romeu, Gràcia i a la Plana del Pintor. Si vols saber més sobre el programa general de Carnaval, segueix aquí: ‘El Carnaval segueix creixent un any més‘. 

Les diferents associacions de veïns de Sabadell han confeccionat i organitzat diferents rues per tal de celebrar el Carnestoltes.

Divendres 21 de febrer

 • La primera rua de Carnaval serà la del barri de Campoamor, aquest divendres 21 de febrer de 17  hores fins a les 20.30  hores. El seu recorregut anirà des del carrer de Concha Espina fins a la plaça de Picasso on se celebrarà un ball de Carnestoltes.
 • La rua de Carnaval al barri de Torre-romeu començarà cap a les 15  hores i finalitzarà a les 21 hores a la plaça del Malniu on estan programades múltiples activitats, tallers i un grup d’animació.

Dissabte 22 de febrer

 • Al barri de Can Llong, a les 16  hores, s’iniciarà el recorregut. A més, la Unió Veïnal de Can Llong ha organitzat diferents tallers i activitats que es duran a terme al parc d’Odessa.
 • Al barri dels Merinals s’hi celebrarà un ball de Carnaval, que tindrà lloc a la plaça dels Doctors Banting i Best, de 17 hores a 23  hores.
 • A Gràcia la celebració del Carnestoltes també tindrà lloc aquest dissabte 22, de 16  hores a 21  hores amb una rua que s’iniciarà i acabarà a la plaça del Treball.
 • A la Creu Alta hi haurà una rua infantil que començarà a les 16  hores i durarà fins a les 19  hores, sortirà des de la plaça del Vapor Cusidó i acabarà a la plaça de la Creu Alta.
 • A la Plana del Pintor la rua s’iniciarà al carrer dels Pins cap a les 16:15 hores i finalitzarà a l’avinguda de Matadepera. Només finalitzar la rua, hi haurà un ball al local de l’associació de veïns.
 • Una de les rues amb més participació habitualment és la de Ca n’Oriac. Començarà a les 17  hores i acabarà a les 21  hores passant pel carrer d’Arousa, pel carrer de Balaguer, l’avinguda de Matadapera i la ronda de Collsalarca.

El Poblenou, el 29 de febrer

Seguidament al Poblenou de la Salut, la rua se celebrarà una setmana més tard, el pròxim dissabte 29 de febrer, el recorregut s’iniciarà i finalitzarà al mateix punt: l’escola Juan Ramón Jiménez.

Les escoles també celebren el Carnaval

Seran moltes les escoles que aquest any passegin les seves disfresses pels diferents carrers de la ciutat. Les rues que aquestes realitzaran es faran el divendres 21 durant tot el dia. A més, aquest dijous 20 de febrer, a la plaça Còrdova de Can Llong, es realitzarà una activitat temàtica organitzada per l’Escola Bressol Colorins. I diumenge 23 de febrer serà l’Esplai La Masia qui organitzi una activitat a la plaça Benjamín García, a Can Rull.

Els mercats i el Carnaval

No només les escoles celebraran el Carnestoltes, els mercats també se sumaran a la festa.

 • Per la seva banda el Mercat Central realitzarà diferents activitats com ara un taller de maquillatge, un concurs de disfresses o una activitat de titelles.
 • D’altra banda, el Mercat de la Creu Alta organitzarà també diferents activitats com ara una activitat amb disfresses i l’obsequi de xocolata amb xurros.
 • Seguidament, el Mercat dels Merinals organitza un taller de màscares o l’actuació d’El Gato Negro.
 • Finalment, al Mercat de Torre-romeu, es podrà gaudir d’un taller per pintar cares amb obsequis per a tots els participants.

Si voleu més informació podeu consultar el programa a l’apartat específic sobre el Carnaval de la web municipal.

Més info: 

Foto portada: rua de Carnaval, l’any passat. Foto: David B.