OSV. Autor: David B.

Concert de pel·lícula de la Simfònica

  • La Faràndula s’omple per gaudir de la música de les bandes sonores.

  • Rubén Gimeno torna a dirigir l’Orquestra Simfònica del Vallès.

El Teatre La Faràndula ha estat l’escenari aquest divendres d’un dels concerts que feia setmanes que s’esperava. La música de pel·lícules sempre atrau un públic molt divers tal i com es va poder veure. Les veus dels actors de doblatge Jordi Brau i Luís Posada van ser determinants per a l’èxit de la vetllada.

El concert va començar amb deu minuts de retard, com a conseqüència de la cua que es va formar a les taquilles. Era un bon presagi per tal de gaudir d’un espectacle que ja s’està fent habitual: el repàs a la música simfònica des de la vessant de les bandes sonores de pel·lícules. De fet, la Simfònica no és l’única orquestra que ha decidit incorporar al seu repertori aquest tipus de música, amb l’objectiu d’acostar-se a un públic més jove. I ho va aconseguir. No faltaven els seguidors incondicionals, però divendres es van veure famílies amb fills i persones no usuals en aquest tipus de concerts.

Rubén Gimeno ha estat l’encarregat de dirigir el concert que va començar amb les paraules dels actors dobladors Jordi Brau i Luís Posada, que van presentar tots els personatges de la nit amb evidents dosis d’humor i amb la intenció de ficar-se al públic a la butxaca. Els actors principals de les películes Good Morning Vietnam, El Muñeco Diabólico, La Máscara, El Discurso del Rey, Titanic, Nacido el Cuatro de julio i Misión Imposible, feien la seva presència a l’escenari amb fragments essencials dels diàlegs de les pel·lícules. Mentrestant, la Simfònica també en triava aquells de més famosos. En destaquen la de El Discurso del Rey, amb el segon moviment de la Simfonia número 7 de Beethoven, indiscutiblement Titanic i Misión Imposible per acabar la primera part amb una característica que no pot passar desapercebuda, la gran interpretació de la secció de percussió.

OSV. Autor: David B.
Jordi Brau i Luís Posada a l’escenari de La Faràndula. Autor: David B.

La segona part ha començat amb les paraules de la Señora Doubtfire i el cant de l’Ària de Figaro d’El barber de Sevilla, interpretat de manera genial per l’actor Luís Posada. Ha sonat després l’exclusiva i peculiar melodia de John Williams, en aquest cas amb la música de la pel·lícula Atrápame si puedes. El silenci s’ha fet absolut amb les notes de La vida es bella, per acabar amb dues bandes sonores icòniques, Piratas del Caribe i Forrest Gump.

El públic assistent ha aplaudit de manera generosa l’actuació de la Simfònica i de l’espectacle en general i amb la platea dempeus ha demanat més música. El director, Rubén Gimeno hi ha accedit a interpretar la música de la pel·lícula Enrique V, però els aplaudiments han continuat i s’han repetit els fragments de Piratas del Caribe i Titanic. El propi director ha estat posseït pel Muñeco Diabólico en un moment del concert. Ha estat una de les notes còmiques d’un esdeveniment que ha omplert novament la Faràndula.

Potser les pel·lícules eren una mica antigues pel públic més jove que ha assistit al teatre, encara que la bona música no té edat. Sembla ser que els drets d’autor dificulten d’alguna manera interpretar peces de pel·lícules més actuals. Esperem que aviat quedi solucionat aquest tema. El pròxim concert de la Simfònica, divendres, 1 de desembre, De Gershwin a Guinovart, amb James Ross com a director.

Foto portada: un moment del concert. Autor: David B.