Documental, xerrades, itineraris: tots els actes de la Setmana Joan Oliver i la Colla de Sabadell

Aquest 2019 és Any Colla de Sabadell i aprofitant l’avinentesa i una efemèride, el 120è aniversari de Joan Oliver, que serà el 29 de novembre, l’Ajuntament i la Comissió 100 Anys de la Colla de Sabadell organitzen una setmana d’activitats culturals. 

Les activitats aniran del 22 de novembre al dia 1 de desembre. En són 10. Aquí les teniu.

  1. La setmana Joan Oliver i la Colla de Sabadell començarà el proper divendres al Teatre Sant Vicenç de la Creu Alta. Es farà una lectura dramatitzada de textos del grup a les 22 hores.
  2. Diumenge 24 de novembre a les 11 hores es farà un itinerari teatralitzat pels voltants del Marquet de les Roques (Sant Llorenç Savall) amb l’actor Josep Ma Roviralta, organitzat per la Masia La Muntada.
  3. Dimarts 26 de novembre hi haurà una taula rodona d’alçada a la biblioteca Vapor Badia amb el títol Joan Oliver i la Colla de Sabadell. Hi intervindrà el poeta (Creu de Sant Jordi, Medalla de la Ciutat a mèrit cultural entre altres) Feliu Formosa, el traductor Joaquim Sala-Sanahuja, Sílvia Oliver, filla de Pere Quart, i Ignasi Riera, nebot de Pere Quart. Tot moderat pel comissari de l’Any Colla de Sabadell, Joan Safont.
  4. El 27 de novembre a l’Imperial s’estrenarà el documental Estem voltants de pocavergonyes. Podeu veure el tràiler al vídeo que encapçala aquesta informació. L’estrena serà a les 19.30 hores i hi intervindrà la directora i el realitzador del film, amb alguns dels participants.
  5. El 28 de novembre, a les 21.30 hores a l’Espai Foc de la Via Massagué es farà un espectacle teatral amb textos dels tres autors més coneguts de la Colla de Sabadell: Joan Oliver, Armand Obiols i Francesc Trabal. El títol és Pum!!! i està basat en els acudits del llibre L’any que ve.
  6. L’espectacle es repetirà també el divendres 29 de novembre a les 21 hores, just el dia que farà 120 anys del naixement de Joan Oliver.
  7. El 29 de novembre es faran també dos passis del documental Estem voltats de pocavergonyes als cinemes Imperial.
  8. El dissabte 30 de novembre es farà un curs de formació per a educadors amb el títol Joan Oliver a Sabadell, seguit d’un itinerari per diversos indrets relacionats amb la Colla de Sabadell i un espectacle poètic: Espais enllà.
  9. A la tarda, a Belles Arts, la companyia Sabacirc presenta l’espectacle La Colla, a mig camí entre el teatre poètic, el clown i dansa japonesa butoh.
  10. La Setmana Joan Oliver i la Colla de Sabadell acabarà el diumenge 1 de desembre amb un nou itinerari: Temps, records. El Sabadell de Pere Quart, organitzat pel Museu d’Història. Hi haurà parades al Casal Pere Quart, al carrer Jardí on va néixer el poeta, a la plaça del doctor Robert, on hi ha l’estàtua al besavi de Pere Quart, Joan Sallarés i Pla, a l’inici del carrer Sant Pau, on hi havia el Cercle Sabadellès, i al carrer d’en Font, on hi havia el Casino dels Senyors.
Foto portada: Oliver i Trabal, a la dreta, amb el pa i el paraigües.