El Castelloscopi. Autor: Gremi.El Castelloscopi. Autor: Gremi

El Castelloscopi s’instal·la a Sabadell

  • El Gremi de Fabricants presenta una exposició on els espectadors poden veure i sentir tots els valors que envolten el fet casteller.
  • Aquesta presentació audiovisual immersiva s’integra en el marc del projecte Fem pinya amb els joves, donem pit als barris, dels Castellers de Sabadell.

El Gremi de Fabricants exposa una estructura vertical en forma de castell humà de 2,5 metres d’alçada i 3,5 d’amplada format per 35 pantalles que reflecteixen la visió subjectiva que té cada casteller des de la seva posició.

El Castelloscopi no només té un vessant tecnològic, sinó també pedagògic: l’activitat va dirigida a totes les escoles i instituts de Sabadell. Els alumnes del cicle mitjà d’educació primària fins als del Batxillerat tenen l’oportunitat de fer una vista guiada gratuïta a través del programa Ciutat i escola del departament d’educació de l’ajuntament de Sabadell. Aquesta exposició està disponible a tot el públic des del 17 de setembre fins al 9 de novembre.

En la mateixa línia, amb el projecte Fem pinya amb els joves, emmarcat en el procés participatiu Construint ciutat 2018, els Saballuts volen apropar les competències de desenvolupament personal que ofereix el món casteller a través d’una xarxa de treball entre els cinc espais joves, els 13 instituts públics i els mateixos joves de la colla castellera.
El Castelloscopi és una mostra més de l’estreta relació entre els Castellers de Sabadell i el Gremi de Fabricants, dues entitats que fan ciutat i treballen per millorar, cadascuna des del seu àmbit, el benestar de les persones.

Foto portada: una imatge del Castelloscopi. Autor: Cedida.