Concurs Literari Joan Oliver. Autora: N. Bueno.

El Concurs Literari Joan Oliver celebra la 37ena edició

El casal Pere Quart ha acollit aquest dijous l’entrega de premis del Concurs Literari Joan Oliver, “Pere Quart”, que vol incentivar la creació literària i l’ús del català en l’escriptura.

El concurs, dirigit a nois i noies d’entre 11 i 18 anys, arriba aquest any a la seva 37ena edició amb un total de divuit premis seleccionats entre les més de 170 obres participants. Aquests premis estan dividits en tres categories segons l’edat i segons prosa o poesia, i en cada modalitat s’ha atorgat un primer premi de 200 euros i dos accèssits de 130 euros cada un.

L’acte ha estat dinamitzat per alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius de l’IES Agustí Serra. Els alumnes de cicles formatius han fet uns pòsters que s’han pogut veure a la sala, mentre que l’alumnat d’ESO i batxillerat ha preparat un vídeo per explicar qui era Pere Quart mitjançant una conversa on s’ha parlat de la seva vida.

Aprofundir en la vida de Joan Oliver

L’entrega de premis, que ha estat per part de la secretària del jurat, s’ha intercalat amb quatre interpretacions en directe on els alumnes han recitat poemes i han actuat. A banda, s’ha recreat una entrevista fictícia amb Joan Oliver per aprofundir encara més en la seva vida.

Joan Berlanga, regidor d’educació, ha donat la benvinguda als assistents i ha recomanat als joves que llegeixin Pere Quart. Per la seva banda, l’alcalde Juli Fernàndez ha remarcat que “el premi és una manera de mantenir-lo viu”. En l’entrega de premis també hi ha participat la filla del poeta, Sílvia Oliver.

Foto portada; guanyadors del concurs literari Joan Oliver. Autora: N. Bueno.