Esdi

El disseny, protagonista de la nova exposició de l’Espai Cultura

L’Escola Superior de Disseny (ESDi) i la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 impulsen una nova exposició formada per vuit projectes, dels graduats a l’Escola, centrats en la incidència del disseny en el desenvolupament d’un pensament crític sobre el món.

Els vuit treballs exposats a Transposicions: disseny fora de camp, són una mostra de disseny transversal i multidisciplinar, englobats dins dels itineraris de disseny gràfic, audiovisual, moda i gestió del disseny. L’equip format pels vuit dissenyadors han treballat de forma conjunta durant un any i mig, per donar forma a una mostra que s’allunya de les exposicions de disseny més convencionals, amb projectes inèdits, on es relacionen els àmbits de la producció cultural de forma transversal, quedant fora del camp més assequible del disseny.

A part de la mostra pròpiament dita, hi ha previstes una sèrie d’activitats complementàries com una taula rodona amb el títol ‘Disseny fora de camp: Persones i no usuaris’, a càrrec del reconegut dissenyador gràfic Martín Azúa, el proper 26 de febrer. Per a les famílies, el 21 de març, es realitzarà el taller ‘Transformació!’, on es treballarà el disseny a partir del reciclatge d’objectes i materials en desús, l’impartiran Joana Capella i Núria Pérez. També hi haurà visites comentades a l’exposició el 22 de febrer i el 22 de març. Per a les escoles es realitzaran també visites i tallers. El dia 25 de març es lliurarà el Premi Disseny Emergent de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, a un dels artistes que mostren el seu treball dins de l’exposició.

L’exposició ‘Transposicions: disseny fora de camp’, forma part dels actes de celebració del 25è aniversari de l’Escola Superior de Disseny (ESDi) i es podrà visitar des del 12 de febrer fins al 5 d’abril, a l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859.

Foto portada: visita de l’exposició amb els autors de les obres, aquest dijous. Autor: David B.