El disseny tipogràfic de Nova York aterra a Sabadell

L’Escola d’Art i Disseny Illa acull fins al proper 17 de gener la 65a mostra itinerant de projectes Type Directors Club de Nova York. L’exposició recull els millors dissenys tipogràfics internacionals de 2018, com ara cartells, catàlegs, llibres, revistes, marques corporatives i logotips.

Des de fa vuit anys que l’Escola Illa acull aquesta exhibició i durant unes setmanes ofereix l’oportunitat de conèixer les darreres tendències del disseny tipogràfic tant en paper com en pantalles. La mostra viatja en diversos baguls per tots aquests països i a Sabadell ha arribat la maleta procedent de l’Escola Bau de Barcelona. Aquesta mostra està considerat dins el sector de les arts gràfiques com la millor exposició mundial de tipografia.

Fins ara França, Alemanya, els Països Baixos, el Regne Unit, la Xina o Corea del Sud, han acollit aquesta mostra itinerant que viatjarà per l’Estat a altres centres d’art i disseny a Santander, Andalusia, Madrid i Sòria. Els premis TDC són atorgats per l’Associació Internacional Type Directors Club de Nova York, fundada l’any 1946, una entitat que té la funció de vetllar per a la divulgació i protecció de la paraula escrita expressada formalment per mitjà de la tipografia i representada tant en mitjans impresos com en pantalla.

Foto portada: la mostra que es pot veure a l’Escola Illa. Autor: Cedida.