Felix Colomer

El documental ‘Sasha’, del sabadellenc Fèlix Colomer, nominat als premis Gaudí

L’Acadèmia del Cinema Català ha seleccionat el documental Sasha com a candidat a la categoria de millor pel·lícula documental dels premis Gaudí. Sasha és una creació del sabadellenc Fèlix Colomer.

Sasha es va estrenar l’octubre del 2016 i des d’aleshores s’ha projectat en múltiples sales de cinema. Ara opta a guanyar el premi a millor pel·lícula documental que entrega l’Acadèmia del Cinema Català. L’actriu Nora Navas ha llegit la nominació en la gala de presentació dels premis, que s’ha fet aquest matí a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.

En aquesta edició dels premis, la desena, Sasha competeix amb tres documentals més: La Chana, Lesa humanidad i Clase valiente. La cerimònia d’entrega dels guardons es farà el 28 de gener a l’auditori del Fòrum de Barcelona i la presentarà l’actor David Verdaguer.

Incerta Glòria, la pel·lícula que acumula més nominacions

La pel·lícula Incerta Glòria, dirigida per Agustí Villaronga, és la que acumula més nominacions als premis Gaudí, amb 16, entre les quals hi ha les de millor pel·lícula, guió i direcció. La segueixen la pel·lícula Estiu 1993, dirigida per Carla Simón, amb 14 nominacions i La Librería, d’Isabel Coixet, amb 12 nominacions, entre altres filmacions.

Sasha, un documental sobre la vida d’un jove ucraïnès

El documental Sasha explica la vida d’un nen de vuit anys que viu a Ucraïna en un entorn de misèria i que passa un estiu amb una família catalana, en un context totalment diferent. El director del documental, Fèlix Colomer, va explicar en una entrevista a iSabadell que “coneixia com era ell aquí però volia saber com era allà. A partir d’aquesta curiositat sorgeix la pel·lícula” (més info: ‘Fèlix Colomer, director del documental ‘Sasha’: “per ell no és cap drama estar a Ucraïna tot i conèixer què hi ha aquí”’).

Foto portada: Fèlix Colomer. Autor: David B.