Festival El mes petit de tots. Autor: David B.

El festival ’El més petit de tots’ començarà amb una festa al carrer

Entre el dia 11 i el 26 de novembre tindrà lloc a Sabadell la 13a edició de El més petit de tots, el festival d’arts escèniques dedicat a infants entre els zero i els cinc anys. L’any passat van passar-hi 2.500 espectadors per les seves funcions.

El festival El més petit de tots aposta per 14 espectacles de gran qualitat creats i pensats pels més petits, però que emocionen a tots els públics, amb una durada i una concepció de l’espai diferents, aforaments reduïts i on tot es viu molt intensament. En ell es mostren diferents llenguatges de les arts escèniques com la música, el teatre, la dansa, l’audiovisual, el circ i el joc.

Aquest any, el festival que prepara LaSala des de Sabadell aposta per oferir al públic “una nova mirada”. Se celebrarà a 11 ciutats i 14 teatres, on es mostraran els millors espectacles internacionals i contemporanis destinats al públic d’aquesta franja d’edat.

El Festival és un espai per acompanyar els nens a desenvolupar l’esperit crític i el sentit comú. És un àmbit de llibertat de pensament. I això ens porta a aquesta nova mirada que busquem, aquesta altra manera de viure”, ha apuntat la directora de El més petit de tots, Eulàlia Ribera.

El Festival s’inaugurarà amb una gran festa el 11 de novembre a la plaça Doctor Robert i al Racó del Campanar, que comptarà amb els espectacles de les companyies Anna Roca, Efímer i l’artista JOHNman.

14 propostes

El més petit de tots programarà els espectacles internacionals La gruta da garganta de la companyia La Casa Incierta del Brasil, Besat af aebler (Bojos per les pomes), dirigit per Cathrine Sombsthay de Teater Nordkraft de Dinamarca, HiHaHuttenBouwers (Constructors de cabanes) de la companyia holandesa De Stilte, les produccions franceses Le Petit Bain (Un petit bany) de Johanny Bert, Théâtre de Romette i Opus 1-Blancs de la Compagnie d’à Côté i els Concertos para bebés. Das Suites Barrocas às Mazurkas de Naragónia de Paulo Lameiro i la Cia. Musicalmente de Portugal.

El més petit de tots
Un dels muntatges pels més petits. Autor: David B.

Finalment l’espectacle L’homme qui trace l’arc en ciel (L’home que dibuixa l’arc de Sant Martí) dirigit per la companyia francesa Forest Beats i l’artista japonés Yutaka Takei, presentarà un espectacle de gest senzill i acurat creat en residència a l’Estruch.

Pel que fa artistes nacionals es podran veure les produccions Akari de la companyia andalusa Da.Te Danza, Blink Flash Duncan, l’espectacle Malebable dirigit per Montse Roig i coproduït entre el Mercat de les Flors i l’Associació Blink Flash, El secret de la Nanna, de la Companyia Anna Roca. I tres propostes de la companyia catalana Imaginart, que duran a terme l’experiència interactiva Little Night, la instal·lació Nius i l’espectacle participatiu Planeta Ka.

Foto portada: un niu a l’escenari del Teatre Principal. Autor: David B.