El Museu d’Art recull el retorn pictòric de Josep Gerona

El Museu d’Art acull l’exposició Per Paul, per Robert i per Maria, una mostra de pintures i dibuixos, de l’escriptor i pintor sabadellenc Josep Gerona.

La mostra arriba després d’una període de sis anys d’inactivitat pictòrica provocat pel dol per la seva filla Maria. “A l’hora de tornar a pintar, he volgut seguir la pauta que em marcaven, per deixar enrere el ‘paisatgisme naturalista”’ que havia practicat abans. Llavors bevia del Barroc i del Realisme, d’allò més visual i tàctil, de terra, en diríem” assegura Gerona.

Els dibuixos que formen part de la mostra son per una part esquemàtics i surrealistes com els triats per a il·lustrar els Quaderns de Versàlia dedicat a Paul Éluard l’any 2015.

D’altra banda s’hi mostren obres on “la vella naturalesa ha surat i han aparegut encara algunes obres en què les dues qualitats hi són presents: per una banda, la materialitat o “l’espacialitat” i per l’altra, aquells traços o elements que remeten a una visió més interior o possiblement espiritual” ha apuntat l’autor.

La sala d’exposicions temporals de la planta baixa del Museu d’Art de Sabadell acollirà l’exposició Per Paul, per Robert i per Maria, fins el 7 de maig.

Foto portada: una part de la mostra al Museu d’Art. Autor: David B.