Els Pastorets. Sant Vicenç. Autor: David B.

El Sant Vicenç celebra 75 anys dels seus primers ‘Pastorets’ amb aires renovats

El Centre Sant Vicenç aquesta temporada està de doble aniversari. Per una banda està celebrant els 75è aniversari de la primera representació de ‘Els Pastorets’ i per l’altra aquest 2018 celebra els 100 anys de Teatre Parroquial.

Després de la Gala de celebració del 75è aniversari de la primera representació a la Creu Alta, el passat 23 de desembre Els Pastorets han iniciat amb força les representacions el dia de Sant Esteve sota la direcció per segon any consecutiu d’Oriol Rifer i Gerard Tomàs.

Els joves directors afronten la direcció de Els Pastorets amb nous aires renovats que pretén conjugar el seu caràcter tradicional amb una innovació tant a nivell tècnic com artístic.

Els nous Pastorets del Teatre Sant Vicenç arriben amb decorats corporis renovats, una nova posada en escena, una renovació de vestuari -sobre tot en els personatges de l’infern- i una actualització de la banda sonora de l’espectacle, que inclou una nova versió de la cançó dels Pecats capitals, gravada als estudis Ten Productions.

Els Pastorets - Sant Vicenç. Autor: David B.
L’infern de ‘Els Pastorets’ del Teatre Sant Vicenç. Autor: David B.

Pel que fa al repartiment Marcel Castillejo i Marc Pont, Oriol Massagué i Jan Daunis donen vida per tercer any consecutiu a la parella de vailets del Mas Torrat, en Lluquet i Rovelló. Jaume Pont i en Lluís Olivella tornen a posar-se les banyes de Satanàs acompanyats per la proposta femenina de Llucifer, amb noves cares, Aina Rovira i Laura Lozano. Pels papers de Sant Miquel i Sant Gabriel compten amb Laura Rifer i Laura Caminal, Júlia Vilalta i Laura Mendoza, respectivament.

Al personatge de Jeremies, li donen vida els ja tradicionals Llorenç Costa i Carles Gutés, acompanyats d’una nova Marta, Cristina Tiana, juntament amb Judit Molner que repeteix en el personatge. El paper de Getsè recau sobre els experimentats Ramon Reñé i Joan Rifer. Els Sant Josep estan interpretats per Eloi Garcia i Gerard Llobregat, que tindran per esposa a Anna Palau i Anna Coma.

Amb ells actua una conceptualment renovada Isabeló, encarnada per la Marta Cascales i Júlia Andrés, que s’estrenen en el paper. S’incorporen al repartiment Esperança Vegas (Àvia), la Lídia Orobitg (Llúcia) i en David Benedicto (Roc) que comparteixen paper amb Isa Costa, Assumpta Figueras i Toni Molner, respectivament.

Representacions

El Teatre Sant Vicenç representarà Els Pastorets els dies  1, 6, 7, 13, 14 (matí i tarda), 21 i 28 de gener de 2018. Les funcions seran a les 17:30 hores i la matinal del dia 14 començarà a les 11:00 hores.

Foto portada: Lluquet, Rovellò i Satanàs en una de les escenes. Autor: David B.