La Quartera. Teatre. Autor: David B.

El teatre social i polític torna a Can Capablanca

Després de la bona resposta del públic aconseguit en el primer trimestre amb Un obús al cor, El més petit de tots i Ah! (Judith), la sala La Quartera inicia aquest divendres el segon trimestre de funcions del Cicle de teatre social i polític de Can Capablanca.

La Comissió de Teatre de la Quartera ha buscat diversos muntatges que encaixin en aquest segon semestre que coincideix amb la setmana Santa i amb el 8 de març. La primera proposta arribarà aquest divendres 19 de gener a les 21 hores amb Escales, dirigida per Carles Vidal. El seu director ha manifestat que “vam començar a treballar des de zero amb Lídia Casanovas i Aida Rivas a través d’una tasca d’improvisació, creant una història que reflexiona sobre la relació amb els pares a través de la història de dues amigues i còmplices a través dels anys. Quedant un espectacle molt honest i generós”.

El 17 de febrer i com a preàmbul del dia 8 de març, La Quartera oferirà dues peces de microteatre, que tenen com a peculiaritat que estan escrites, dirigides e interpretades per dones. Es representaran dos muntatges feministes, Ophelia amb ph de la companyia Tragaluz i First Round, la primera obra de microteatre de la companyia Las fritas.

El mes de març, coincidint amb Setmana Santa, arribarà el muntatge del primer text i treball de fi de carrera del dramaturg Gerard Bidegain, Judes traït, un espectacle presentat al Festival Lola 2017. “Un muntatge que beu dels orígens teatrals, com és el cas del teatre popular com la Passió d’Esparraguera, però amb un text centrats en aquest personatge i del qual s’hi aporten novetats, fent alhora una relectura del que és el teatre clàssic català”, ha manifestat el seu dramaturg i director.
Un dels membres de la comissió teatral de la Sala la Quartera, Albert González, ha explicat que “aquest nou espai teatral alternatiu pretén dur a terme una programació trimestral amb una funció cada mes, buscant un contingut polític i social amb companyies joves o emergents, que duen a terme unes propostes que costa veure als teatres de Sabadell”.

Foto portada: un moment de la presentació, aquest dimarts. Autor: David B.