Castellers

Els Saballuts carreguen el seu primer 3 de 9 a Tarragona

Aquest diumenge els Castellers de Sabadell han realitzat la millor actuació de la seva història i a més ho han fet dins del XXV Concurs de Castells, quedant en una onzena posició.

A les 6:30 del matí i sota una majestuosa pluja, més de 300 Saballuts s’han trobat a l’estació d’autobusos del centre de Sabadell per pujar a set autocars que els han portat fins a Tarragona per participar en la XXV edició del Concurs de Castells. La pluja caiguda fins poc abans d’arribar a Tarragona no ha fet baixar els ànims i la confiança posada per part de tots els camises verdes d’aconseguir coronar el preuat castell 3 de 9 amb folre, que fins a dia d’avui es resistia i que assoleixen coincidint amb el 20è aniversari de la colla.

Un cop arribats a la capital tarragonina, els Saballuts s’han dirigit a toc de gralla fins a l’entrada de la Tarraco Arena Plaça, on el públic assistent els ha rebut amb una gran ovació a l’igual que han rebut a la resta de colles participants: Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls, Xiquets de Tarragona, Castellers de Sants, Capgrossos de Mataró, Castellers de Barcelona, Castellers de la Vila de Gràcia, Xiquets de Reus, Castellers de Sabadell i Nens del Vendrell.

El concurs s’ha iniciat amb una primera ronda d’aixecada de castells on els Castellers de Sabadell han descarregat sense grans dificultats un 2 de 8 amb folre, un 5 de 8 amb folre en segona volta i han aconseguit aixecar el 3 de 9 amb folre tot i que no l’han pogut descarregar, aconseguint així la fita de convertir-se en una colla de 9.

Al llarg de la jornada castellera, on han participat 12 colles, s’han pogut veure un total de 12 castells de gamma extra i entre ells tres castells 3 de 10 amb folre i manilles carregats, que han fet vibrar la Tarraco Arena Plaça. En una final molt disputada entre la Colla Vella de Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca, amb tant sols 55 punts de diferència, els Castellers de Vilafranca han estat els guanyadors del concurs per setena vegada consecutiva, després que en la cinquena ronda la Colla Vella de Xiquets de Valls fes un intent d’assolir un 4 de 9 sense folre, donant directament la victòria a la colla de Vilafranca.

Els Saballuts han tornat cap a casa amb cares de cansament però amb la satisfacció d’haver fet una gran actuació –la millor de la seva història- i amb el compromís adquirit per part de la colla d’aconseguir carregar i descarregar el 3 de 9 amb folre en la propera diada castellera.

Foto portada:  El 3 de 9 carregat al concurs de Castells de Tarragona. Autor: David B.