Foto: El Petit de Cal Eril és un dels grups que han repetit enguany a l'Embassa't. Autor: @MAClaveria.

Així serà l’Embassa’t 2019

El festival Embassa’t arrencarà la seva segona dècada d’existència amb un nou canvi d’emplaçament. Després de tornar als orígens el 2018, aquest any estaran prop, però fora de La Bassa de Sant Oleguer. El festival es farà els dies 14 i 15 de juny i portarà el pop, rock i indie més destacat de Catalunya, la resta d’Espanya i també algunes propostes internacionals. Aquest matí s’ha presentat al Teatre Principal. 

La història de l’Embassa’t és la d’una itinerància, tant al calendari com a la ciutat. Des de fa uns anys s’ha consolidat al juny, entre el Primavera Sound i el Sònar. Els darrers dos anys va tornar a la Bassa després d’uns anys al centre, Can Marcet o l’Estruch, però aquest any sortiran de l’emplaçament de la piscina per anar no gaire lluny, davant de la Pista Coberta d’Atletisme. L’objectiu és el mateix de sempre: portar alguns dels grups més destacats, i alguns dels que seran molt coneguts els propers anys, a Sabadell.

“Afrontem l’onzena edició d’aquest festival en molt bona situació. Fent balanç dels primers deu anys creiem que l’Embassa’t era necessari. Ara, creiem que encara ho és, es tracta d’una oferta de petit format, d’alta qualitat i únic a la comarca”, assegura el director del festival, Arnau Solsona.

 

Pilinpinpussies obrirà el festival com a grups escollit a la final del Fàbrica Embassa’t a l’auditori del Macba de Barcelona. Els principals concerts de divendres 14 de juny a l’escenari principal seran Clara Peya (20 hores), El petit de Cal Eril (22 hores), Joe Crepúsculo (00.15) i els islandesos Kiasmos (2 hores). Dissabte a l’escenari principal tocaran Germà Aire (18 hores), Ferran Palau (20.40 hores), Novedades Carminha (22.30 hores) i Delaporte (00.45 hores). A més, actuen també Cala Vento, Ljubliana and the Seawolf, Lasers, Ylia, Shaktu Alliance, Kazy Lambist, Mourn, Cariño, Carla, Lapsus, Laut, CEE Shepherds, Abu Sou, Ivy Barakakati, Mr. K!; Sonido Tupinamba o Tilt.

La mitjana d’espectadors del festival és de 900 per edició, segons l’Ajuntament. Aquest any es vol augmentar una mica. El màxim permès pels tres escenaris és de 1.800 persones.

Bus per anar i tornar

Aquest any la línia 15 de la TUS oferirà un servei ampliat per anar i tornar del festival. Sortiran cada 30 minuts des de diferents estacions i permetran connectar el festival amb les estacions de RENFE, els FGC i els autobusos interurbans.

El ple de constitució, al bell mig de l’Embassa’t 

Una curiosistat política: l’Embassa’t d’aquest any podria ser el darrer acte al que acudeixi Maties Serracant com alcalde si hi va la nit del divendres 14 de juny. I un dels primers que trepitgi el nou alcalde, ja sigui Marta Farrés o Juli Fernàndez. A nivell polític aquest dimarts ha acompanyat la presentació la regidora de Cultura, ja en funcions, Montserrat Chacon, qui deixa el consistori després de quatre anys.

Foto portada: El Petit de Cal Eril, al concert de l’any passat. Autor: M.A.Claveria.