Els Manel en un moment del concert. Autor: David B.

Javiera Mena, Pongo, Los Pilotos, Núria Graham i Ferran Palau, a l’Embassa’t 2020

La música xilena Javiera Mena, la cantant angolesa Pongo, el grup Los Pilotos, i els cantautors Núria Graham i Ferran Palau actuaran en la dotzena edició del festival Embassa’t que se celebrarà a Sabadell el 12 i 13 de juny. Els noms donats a conèixer aquest dimarts se sumen al cap de cartell del certamen, Manel, que presentarà el seu últim disc Per la bona gent.

L’oferta de música alternativa i electrònica estatal es completa amb La Trinidad, Apartamentos Acapulco i el duet madrileny Monterrosa. Pel que fa a l’apartat local, l’Embassa’t comptarà amb el quartet Medalla, Pavvla, Chaqueta de Chandal i Egosex. El cartell, encara amb alguns noms per revelar, és “paritari, ambiciós i inclusiu”, assegura el festival.

L’Embassa’t torna un any més amb la voluntat de col·locar Sabadell en el mapa dels festivals nacionals, amb una cita que repetirà ubicació i se celebrarà al recinte de la Bassa de Sant Oleguer els propers 12 i 13 de juny.

En clau internacional, hi actuaran artistes com la xilena Javiera Mena, que després de passar pel Lollapalooza presentarà a Sabadell el seu pròxim disc. La cantant angolesa Pongo, ex-líder de Buraka Som Sistema i guanyadora del premi Eurosonic 2020, també oferirà nou material al festival.

La part estatal del cartell està integrada per grups com Los Pilotos, format per Florent Muñoz i Banín Jiménez de la banda Los Planetas. La Trinidad, la joia emergent del segell Sonido Muchacho, presentarà el seu àlbum debut; també hi serà la cantant espanyola-estatunidenca Marem Ladson; l’herència shoegaze dels 90 amb Apartamentos Acapulco i el seu segon àlbum El Resto del Mundo; i Monterrosa, duet madrileny d’arrels ‘almodovarianes’ que reviuen el moviment bakala a cop de hit.

En l’apartat local, Núria Graham presentarà el seu recent publicat disc Marjorie i Ferran Palau ho farà amb Kevin. També hi serà el quartet Medalla, Pavvla amb la gira de tancament del seu últim disc; Chaqueta de Chandal amb el seu debut ‘Gimnasia Menor’; i Egosex amb ‘Spirit Disco EP’.

Petit Embassa’t

El dissabte 13 de juny se celebrarà el Petit Embassa’t amb un concert de la banda d’animació Xiula. Hi haurà zona de lactància pels més petits i a l’hora del vermut actuaran el mataronins The Tyets. D’altra banda, ja s’ha posat en marxa la 5a edició de la Fàbrica Embassa’t, el concurs de bandes emergents del festival.

Foto portada: els Manel, en un concert a Sabadell l’any 2013. Aquest any estaran de nou a l’Embassa’t. Autor: David B.