Cherry and the Ladies. Autor: David B.

‘Pin-ups’ i rock clàssic amb les Cherry and the Ladies

Aquest divendres 7 de setembre s’ha donat el tret de sortida a una nova edició de la Festa Major de Sabadell. Un programa que pivota sobre els mateixos eixos i espais que els anys precedents, amb poques novetats en quant a activitats però que sí ofereix petits descobriments pel que fa als noms propis que hi actuen.

Una d’aquestes novetats és Cherry and the Ladies, un sextet femení provinent de Madrid que justament ahir van posar en marxa un Verkami  per poder llançar el seu nou disc. L’anterior fou guadonat amb el premi PURO CUATRO.

Acabat el (molt sabadellenc i molt feminista) prego de Gemma Ruiz, i desprès de l’espectacle inaugural, malauradament passat per aigua, les integrants de Cherry and the Ladies han pujat a l’escenari de la plaça Sant Roc on han contagiat el públic de la seva alegria i bon humor.  Amb un look inspirat en les pin-ups nordamericanes dels anys 50, i recolzades per deu anys de trajectòria, han fet un divertit i molt festiu repàs per alguns dels èxits més importants de la història del rock, amanit amb blues, swing i rythm&blues i fins i tot temes com Vete a tu casa, Peligro , Vacaciones, Bailo, La chica de la curva o Mojito y Rock and Roll. Entre els títols que han sonat al repertori de versions, molt centrat als anys 50, Let’s twist, Jailhouse rock, Tutti Frutti, Americano, The Shoop Shoop song, Hound dog, Johnny B Goode, Rock around the clock, Great balls of fire, Surfin’USA, Good golly miss Molly, i ja a la recta final del concert alguns temes dels anys 70 i 80 com Satisfaction, Tainted Love o Enamorado de la moda juvenil. I per acabar plens d’energia amb La chica yeye, Twist and shout i Grease Lighting. Als bisos, Shout.
El públic assistent ha corejat amb ganes les propostes del grup, un concert que no és solament apte per a nostàlgics sinó que satisfà els amants de la bona música en general. Públic de totes les edats, inclosos molts nens, que ha omplert la placa Sant Roc i no ha parat de ballar amb les cançons d’aquest concert.

Per arrodonir la nit, el grup Glamour Band ha tocat a l’envelat del Passeig a partir de la mitjanit. Aquest dissabte serà el torn dels dos caps de cartellde la Festa, Ramon Mirabet i Macaco.

Foto portada: un moment del concert de Cherry and the Ladies. Autor: David B.