La Festa Major ‘online’: “Alternalínia 2020’ complirà totes les mesures anti Covid”

Set joves sabadellencs d’entre 22 i 24 anys capitanejats per Pau Rovira i Martí Montserrat han organitzat una Festa Major online que han batejat amb el nom Alternalínia 2020. Està prevista la participació d’una cinquantena d’entitats i associacions de la ciutat.

Parlem amb l’estudiant de Ciències Polítiques Pau Rovira, un dels impulsors d’aquesta Festa Major alternativa prevista pels propers  4, 5, 6 i 7 de setembre a Sabadell, els mateixos dies en els que estava prevista la Festa Major Oficial, suspesa per l’Ajuntament.

Per què heu muntat aquesta Festa Major ‘Alternalínia 2020’?
Va sorgir a partir d’un comentari que fas mig en broma amb un grup d’amics quan t’assabentes que la Festa Major de Sabadell s’ha suspès. Com que nosaltres fem un programa els diumenges a través d’internet, podíem utilitzar aquests mitjans i fer una mena de Festa Major en línia. D’un comentari, poc a poc es va començar a fer una cosa més seria, ens posem en contacte amb les entitats i artistes de Sabadell que volguessin participar, enviar-nos alguna cosa o que poguessin participar d’alguna manera que els pogués anar bé amb la situació actual.

Serà una Festa Major alternativa?
Li vam posar el nom d’Alternalínia perquè és la fusió d’alternativa i de ‘en línia’. És una iniciativa que no parteix de l’Ajuntament sinó directament de la iniciativa de la ciutadania.

L’Ajuntament ha assegurat que perseguirà totes aquestes festes i activitats programades que pretenguin suplir la Festa Major de la ciutat per temes de seguretat degut a la Covid-19. Això en quin grau us afecta?
Nosaltres des del principi vam tenim molt clar que garantiríem totes les mesures de seguretat per la Covid-19. Per tant en cap moment hi haurà més de 10 persones a cap lloc. Al plató central només hi haurà els presentadors (en Martí i l’Aina), el productor que soc jo, el productor tècnic i el de la web i xarxes. No hi haurà cap contacte entre les persones, es farà amb videotrucades i amb enviats especials que cobririen les coses en directe i amb mascareta i altres coses enregistrades.

Pau Rovira (Festa Major alternativa). Autor: David B.
Pau Rovira abans de l’entrevista. Autor: David B.

D’altra banda es farà en espais tancats privats, assegurant-nos que es compleixin totes les normatives de seguretat del Covid-19. Garantirem que no hi hagi cap tipus de risc per a ningú. Dimarts l’ajuntament es va posar en contacte amb nosaltres per assegurar-se que ho farem complint les normes de seguretat i fins i tot avui s’ha posat en contacte amb nosaltres la Policia Municipal.

I què ha dit la Policia?
Bàsicament que el que fèiem era perillós perquè degut a la vostra iniciativa potser esteu incentivant a què s’organitzin festes il·legals. Justament creiem que amb la nostra iniciativa hauria d’ajudar a què no hi hagi altres iniciatives que potser posin més en perill la ciutadania. Crec que no és el mateix, nosaltres no som la Festa Major oficial i el que fem es una proposta on les entitats poden dir que segueixen existint i donar-se a conèixer a la ciutat.

Què oferireu en aquests quatre dies de Festa Major d’Alternalínia?
Farem una programació que començarà divendres al vespre i dissabte diumenge i dilluns una emissió des de les 11 del matí fins les 11 de la nit, ininterrompuda i en directe a través del portal trapellatv.xyz. Per les nits (de 21 a 23 hores) emetrem concerts i hi haurà exposicions d’artistes i fotògrafs de la ciutat, juntament amb una visita al trenet del Parc Catalunya, una visita al castell de Can Feu, entrevistes, emissió de programes d’arxiu, la cercavila o la cercavila infernal amb els diables a les hores habituals de la Festa. Lògicament no podran fer el que fan normalment, però alguna cosa faran cadascun d’ells, ja sigui vídeos d’arxiu o entrevistes, entre d’altres.

Estem contents perquè hem tingut molt bona resposta per part de les entitats i això ajuda a tirar endavant aquest projecte que hem engegat amb zero pressupost.