La Festa Major 2020 ja té cartell

L’estudiant de l’escola Illa Gerard Garcia ha estat el guanyador del concurs de cartells de la Festa Major 2020. La seva proposta, segons ha descrit l’alcaldessa Marta Farrés, “evoca els elements essencials de la Festa”. El jurat ha escollit l’obra guanyadora i els accèssits per unanimitat d’entre 35 propostes més.

La Festa Major de Sabadell 2020 ja té cartell. Es tracta de l’obra dissenyada per un estudiant de disseny, Gerard Garcia Calduch, i rep el nom de ‘FM 2020 Sabadell’. La del jove s’ha erigit guanyadora d’entre les 35 propostes presentades al concurs de Cartells de Festa Major. Hi han participat estudiants de l’Escola Illa i de l’Escola Superior de Disseny (ESDi), tot i que els tres finalistes pertanyen a l’Illa.

Cartell Festa Major 2020
Cartell de la Festa Major 2020

Al concurs s’hi han presentat 35 propostes d’estudiants de l’Escola Illa i de l’Escola Superior de Disseny (ESDi). El guanyador s’ha endut 600 euros i les dues persones que han aconseguit un accèssit, 150 euros. El membre de les comissions de festa major de Sabadell, Adrià Garcia, que ha parlat en representació dels membres del jurat, ha declarat que els tres cartells finalistes “s’han escollit per unanimitat”. A més, ha indicat que les propostes d’enguany els han “sorprès gratament”.

“Tot i que el jurat està format amb persones que venen d’àmbits diferents, tots hem coincidit en que la qualitat dels cartells havia fet un salt molt important.”, ha assegurat Garcia. El guanyador “trenca per complert la tendència que portaven dels passats anys”, ha afegit.

El jurat ha valorat que Sabadell s’emmiralli en els cartells, que siguin creatius i singulars, que mostrin un discurs gràfic i conceptual actual. També que siguin directes i entenedors i, per últim que siguin fàcilment reproduïbles i adaptables a diferents formats i suports. Això sí, a causa de les circumstàncies esdevingudes de la pandèmia del coronavirus, aquest any la presentació de les obres ha estat telemàtica. Per tant, tant la deliberació del jurat com la tria de la proposta i els accèssits també s’han fet a través d’una pantalla.

Els accèssits seleccionats corresponen als cartells presentats per Júlia González Piñol, amb ‘Sabadell Festiva’, i per Ainoha Sol Gámez, amb ‘Festa, diversitat i colors’.

Farrés: “Una Festa Major més necessària que mai” 

L’alcaldessa, Marta Farrés, ha participat en l’acte de presentació, i s’ha mostrat obertament orgullosa de poder anunciar que “finalment, ha arribat la Festa Major”. Farrés ha reflexionat sobre la cultura mediterrània i ha indicat que “aquest cartell avoca els elements essencials de Festa”. Sobre la festa, ha reconegut que haurà de ser “amb mascareta, guants i distància de seguretat” i,  per tant, “haurem d’intuir els somriures”. Però, per ella, aquesta “és una Festa Major més necessària que mai”.

“Crec que la cultura no ha estat mai tan necessària com ho és ara, com element de canvi social, de reflexió, de crítica”, ha explicat l’alcaldessa. “No es gasta en cultura, s’inverteix”, ha conclòs.

Tot i que encara no ha desvetllat cap detall, sí que ha avisat que “no podem pensar la Festa Major com la pensaríem fa un any”. Serà, com a mínim, “més petita”.

Foto portada: el regidor de Cultra Carles de la Rosa i el dissenyador del cartell guanyador, Gerard Garcia. Autor: David B.