Foto portada: espectacle inaugurar de la passada Festa Major. Autor: David B.

Farrés: “descarto una Festa Major normal”

L’Ajuntament descarta celebrar la Festa Major amb grans esdeveniments. “Estem esperant a veure que passa en les properes setmanes però ja podem dir que la Festa Major d’aquest any no serà normal”, ha assegurat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en una roda de premsa telemàtica. Ara per ara, però, es descarta prendre decisions més dràstiques.

Hi ha tres escenaris sobre la taula però un de pràcticament descartat: fer la Festa Major en la línia habitual. “El descarto”, ha dit Farrés, en referència a les grans aglomeracions de gent i esdeveniments de gran format. Sense concretar, però, es descarten concerts o els actes més multitudinaris com les curses o cercaviles, que apleguen diversos milers de persones al carrer.

La cursa popular de la Festa Major, amb més de 3.000 inscrits cada any. Autor: J.d.A
La cursa popular de la Festa Major, amb més de 3.000 inscrits cada any. Autor: J.d.A

Els altres dos escenaris són la suspensió, que ja han fet Terrassa, Cerdanyola o Sant Cugat. Aquests municipis celebren la Festa Major a la primera part de l’estiu, entre Sant Joan i l’agost. En aquest sentit, Sabadell pot esperar una mica més a decidir que fer ja que la celebra al setembre: “seria temerari fer-ho ara”, diu Farrés.

L’escenari que guanya més força és un d’intermig, amb actes presencials de petit format i “l’aforament molt controlat” i iniciatives online per mantenir en certa manera la celebració. El que és segur ja és que la Festa no serà l’habitual.

Foto portada: espectacle inaugurar de la passada Festa Major. Autor: David B.