Macaco

Macaco, cap de cartell de la Festa Major de Sabadell

SMATSA patrocina aquesta informació
SMATSA patrocina aquesta informació

Macaco serà el cap de cartell de la Festa Major de Sabadell, que se celebrarà entre els dies 7 i 10 de setembre. Després de desvetllar part dels interrogants en les darreres setmanes, aquest dimarts s’ha presentat el programa. Primer davant la premsa i després en un acte obert a la Casa Duran amb actuacions al carrer.  Aquí pots consultar el programa complet de la Festa Major de Sabadell 2018.

Fins ara es presentava tot el paquet d’activitats relatives a la Festa Major de cop. Però aquest any l’Ajuntament l’ha anat esmollant mica en mica. Primer van fer públic que l’acte d’inici de la Festa (la recepció o fideuada en l’època bustista, ara reconvertida) es faria a la plaça de Benjamín García, al barri de Can Rull. Després es va fer públic el cartell de la Festa Major, en un acte a la Vapor Badia. Finalment, es va conèixer la pregonera, la periodista Gemma Ruiz, autora de la novel·la Argelagues. Només faltava conèixer les activitats. Aquest dimarts ha estat el dia.

Macaco, dissabte 8 de setembre a les 23.30 hores

El principal concert serà Macaco, a l’Eix Macià, dissabte 8 de setembre a les 23.30 hores. L’artista fa poques setmanes va presentar el vídeo del seu nou single, Valientes. De fet, la presentació del seu nou disc, Back to the jungle, no està prevista fins a començaments de l’any vinent. El concert de Macaco estarà precedit pel de Ramon Mirabet i després de Macaco actuarà JoKB. “Intentarem arribar a tanta gent com sigui possible”, argumenta la regidora de Cultura, Montserrat Chacon.
A l’Eix Macià diumenge es farà la nit de barraques amb Balkan Paradise Orquestra, Xavi Sarrià i Ebri Knight. En canvi, divendres la nit de música electrònica es repetirà un any més, amb Prozac Soup, Was i Dj Magenta. Les Barraques, organitzades per la Comissió de Festes Populars de Sabadell, arriben a la 20ª edició, de nou a l’Eix Macià, amb clàssics com el correbars (dissabte a les 19 hores), el concursos de flams, titius i garrotins (diumenge a les 18 hores) o el Saballut de ferro (dilluns a les 18 hores).

Altres concerts

Com és habitual, la plaça Sant Roc també tindrà concerts: Cherry & The Ladies divendres, la Banda de Música de Sabadell dissabte, i diumenge D’kantaka & Sabadell connection. Hi haurà un altre recinte musical, l’Estruch, amb música els tres dies. Lluis Coloma Trio i Aisha Fly & The RayBand divendres, The Amy’s Soul, amb versions d’Amy Winehouse, i Californicators, amb versions de Red Hot Chili Peppers, dissabte i els grups de la Coordinadora de Músics diumenge.

Activitats clàssiques

A banda dels concerts, la festa manté el calendari i les activitats habituals. Així hi haurà cercaviles divendres al vespre, dissabte a la tarda i diumenge a la nit. La fideuà al parc de Catalunya (ara Aplec del parc de Catalunya), serà dissabte al migdia. Les curses atlètiques (popular, 14 quilòmetres i mitja marató) seran diumenge al matí. La jornada castellera diumenge al migdia. La bicicletada dilluns al matí. La cercavila gegantera dilluns a la tarda. I el castell de focs dilluns a la nit. La Salseta del Poblesec posarà el punt i final a la Festa Major, a l’Eix Macià.

Novetats

No hi ha grans novetats. Però sí alguns retocs. Es manté el tall de carrers de l’eix central diumenge i dilluns al matí i s’arribarà fins a Ca n’Oriac. Es desdobla la cercavila de Festa Major (dissabte a les 18 hores) amb dos punts de sortida. El bus nocturn serà gratis i s’incorporen espais reservats per a persones amb diversitat funcional als escenaris dels concerts.

Pressupost

La part cultural de la Festa Major costa uns 410.000 euros, poc més de 30.000 euros més que l’any 2017. Caldria sumar-hi altres conceptes com els vinculats a l’esport. En total hi ha 254 activitats. 163 venen de la mà de les entitats (el 64 per cent).

Es reforçaran els elements de comunicació i vinculació amb la festa, com els mocadors que es van posar en marxa l’any passat. Se’n faran 7.700 i es repartiran a l’acte d’inici de la festa, dijous 6 a Can Rull, i durant l’estona prèvia al pregó, a Sant Roc, divendres 7.

Més info: ‘Festa Major‘. 

Foto portada: Macaco.