Foto portada: David B.

Si tens infants, aquest és el programa infantil per la Festa Major

La Festa Major és una bona oportunitat per què les famílies surtin als carrers de la ciutat i gaudeixin de les diferents activitats programades i dirigides a públics infantils. Cada dia, des de l’inici de la festa el dijous 5 de setembre, fins a la seva cloenda del dilluns 9, haurà jocs, tallers i concursos pels més petits de les llars. Aquest és un recull de les principals activitats infantils programades per la Festa Major de Sabadell.

No ens enganyem: la principal atracció infantil de la Festa Major és la Fira d’atraccions. Estarà ubicada on sempre, a l’Eix Macià, des de divendres a les cinc de la tarda fins les 1.30 hores de la nit de dilluns a dimarts. Les nits de divendres, dissabte i diumenge la fira estarà oberta fins les 3 de la matinada.

Dijous 5 de setembre: l’Animalada petita escalfa motors

Dijous 5 de setembre comencen les activitats de Festa Major dirigides als infants. Durant aquest dia es durà a terme la cercavila de l’Animalada petita, a les 18 hores. Sortirà i acabarà a la plaça Major, passant pel passeig de Manresa, de l’Àngel, el carrer de les Valls, la plaça del Pi-pi, i el carrer de Sant Antoni.

Divendres: xocolata al Mercat i despertar de Festa Major

Divendres 6 a les 18 hores se celebrarà una xocolatada al Mercat Central, alhora que el concurs de voltes del Ball del rodet, on els nens podran pintar el rodet i voltar amb ell posat, a la plaça de Sant Roc.

Dissabte 7 de setembre 

Les activitats infantils del dissabte 7 de setembre començaran a les 10 del matí, amb ‘Visca la canalla!’, que inclourà jocs i tallers amb l’Obrador, a la plaça de Gabriel Pujol, al costat de la biblioteca Vapor Badia. S’allargaran fins a les 14 hores, i continuaran a les 17 de la tarda, fins a les 20.30. Els més petits podran construir canals per fer còrrer l’aigua, fer un taller de danses tradicionals, aprendre què és un trabucaire i gaudir de diferents espectacles. A les 11.45 hi haurà un espectacle itinerant entre la plaça de l’Àngel i la plaça de Gabriel Pujol anomenat Satsuma 3.0 de la companyia Scura. A les 12.30 a la plaça de Gabriel Pujol hi haurà l’espectacle A l’abordatge, també amb Scura, amb pirates i tresors amagats. A la tarda, a les 18.30 hores hi haurà l’espectacle Revolució, amb la companyia Pentina el gat.

Foto portada: infants a la plaça de Gabriel Pujol. Autor: J.d.A.
Infants a la plaça de Gabriel Pujol. Autor: J.d.A.

També durant el matí de dissabte la Protectora d’Animals fa la Festa dels mini socis, a la plaça del Doctor Robert, que inclourà jocs, tallers, una gimcana, i una desfilada de gossos per adoptar. A les 11, al Racó del campanar, els nens podran jugar amb les generacions més grans a jocs tradicionals. I a l’Estruch, durant tot el dia, hi haurà l’activitat ‘Circ en família’, amb sessions a les 11 i les 17.30 hores. Recomanat per a majors de quatre anys.

A les 10, les 11.30, les 17 i les 18.30 hores el Teatre Arlequí del carrer del Sol organitza sessions dels 3 porquets per a majors de dos anys. També ho faran diumenge.

Per dissabte a la tarda s’espera animació infantil a l’Eix Macià i un taller de circ amb la companyia Sabacirc. A la plaça de la Creu Alta, per altra banda, es podrà jugar a bàsquet al carrer. També hi hauran diferents jornades de patis de contes al Vapor Badia, al Casal Pere Quart o al Museu d’Art. A les 18 hores, al Parc de Catalunya, se celebrarà el festival infantil Kids games 2019.

Diumenge 8 i dilluns 9 

El diumenge de Festa Major continua el programa ‘Visca la canalla!’, amb els laberints d’aigua i l’activitat Pell de gallina (12.30 hores) i Explosive, a les 18.30 hores. També es podrà jugar a jocs tradicionals esportius, com bitlles, corda, billars o xarranca. A les 11.30 se celebrarà al passeig de Sant Oleguer la 14a cursa popular infantil de Sabadell (poden participar-hi els que van néixer abans de l’any 2016) i a les 12 una activitat amb els gegants de Gràcia, a l’Eix Macià. Durant tot el dia se seguiran fent patis de contes per diferents espais de la ciutat.

La bicicleta té gran predicament entre els infants. Autor: David B.
La bicicleta té gran predicament entre els infants. Autor: David B.

Dilluns al matí hi ha previst la realització de dues gimcanes a la Ronda de Ponent, així com una passejada popular amb bicicletes i patins. Continuaran els tallers de ‘Visca la Canalla!’, i se celebrarà l’espectacle La gran festa, amb música i ball a les 12.30 hores. A la tarda, al Racó del campanar, hi haurà el taller de gegants i de manualitats.

Per a més informació, consulteu el programa íntegre de la Festa Major.

Foto portada: pati de contes, al Museu d’Història, l’any passat. Autor: David B.