Aplec de la Salut

Així serà l’Aplec de la Salut aquest any

El cap de setmana del 12, 13 i 14 de maig, Sabadell celebrarà l’Aplec de la Salut, “la festa major petita” de la ciutat, tal i com l’ha catalogat l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant.

Aquest any es duran a terme diverses activitats lúdiques, culturals i esportives a diferents punts de la ciutat que se sumen a les que tradicionalment es duen a terme al recinte de la Salut del dilluns 14 de maig. Serracant ha assegurat que “la nostra intenció és que la festa més antiga de Sabadell, la de l’Aplec, s’estengui per tota la ciutat”.

Trobada de corals i Trobada Nacional de Bastoners

Divendres començarà la festa de l’Aplec de la salut amb els tradicionals concerts de corals a la Faràndula. També començarà la 43a Trobada Nacional de Bastoners que tindrà el seu plat fort dissabte amb una trobada a l’avinguda de Francesc Macià, on hi haurà un vermut bastoner, cercaviles, el Ball de Bastons Més Gran on participaran 2.000 bastoners i la fi de festa amb un concert de Roba Estesa i dels vallesans Ovella Xao i Doctor Prats.

Diumenge: Aplec al carrer

El diumenge 13 de maig entre les 11 del matí i les 9 del vespre, l’eix central de la ciutat es tallarà al trànsit per celebrar-hi el que s’ha anomenat Aplec al Carrer.
Es faran activitats en tres trams concrets, entre l’avinguda de Matadepera a la cantonada amb el carrer de les Salenques i fins a la Gran Via, on hi haurà un punt d’esbarjo amb música ambiental i llibres per llegir. En segon lloc, la carretera de Prats de Lluçanès i l’avinguda de l’Onze de Setembre, on hi haurà un espai de relax a la plaça de la Creu Alta. I, en tercer lloc, l’avinguda de Barberà, des de la Gran Via fins a la plaça de la Creu de Barberà, amb dos punts d’esbarjo, l’un a la plaça de Montserrat Roig i l’altre a la plaça de Barcelona. Durant tot el dia els veïns podran gaudir dels espais i també hi haurà animació itinerant, activitats esportives i jocs tradicionals com ara cucanyes ( més info: ‘Programa Aplec al carrer’).

Dilluns: Aplec de la Salut

Dilluns les activitats es centraran en els voltants del Santuari de la Salut. A partir de les 10 del matí, es durà a terme la 34a Pujada a la Salut i la 11ena edició del Cros de la Salut. A les 11 hores es durà a terme l’ofrena floral en memòria dels sabadellencs morts al camp d’extermini de Mauthausen i de totes les víctimes del nazisme.

Al migdia es realitzaran a l’esplanada de les Tres Fonts de la Salut, la cercavila de gegants i capgrossos, castellers i bastoners; el concert de la Banda de Música de Sabadell, i la ballada de sardanes amb la Cobla Jovenívola. En aquesta edició es faran diverses activitats per a infants i com a novetat hi haurà jocs i es faran tallers de joguines eòliques.

Foto portada: Presentació Aplec de la Salut. Autor: David B.
Foto portada: Presentació Aplec de la Salut. Autor: David B.

Al migdia l’Ajuntament instal·larà taules i cadires per a qui vulgui dinar de pícnic en família, que estarà amenitzat pel grup de música d’acordió Clau de Folk i a la tarda el grup Ai, Ai, Ai interpretarà rumba catalana al costat del santuari ( més info. ‘Programa sencer de la Salut’).

Visites a equipaments

Durant l’Aplec es realitzaran visites patrimonials a diversos equipaments, com l’ermita de Sant Iscle i Santa Victòria o la Torre de l’Aigua –que enguany celebra el centenari–, a més del Museu d’Història i el Museu d’Art.

Foto portada: gegants a l’Aplec de la Salut. Autor: David B.