Il·lús Teatre Orchestra. Autor: cedida.

Il·lús Teatre celebra 20 anys amb un recull dels seus espectacles

Fresc Festival patrocina aquesta secció
Fresc Festival patrocina aquesta secció

La companyia sabadellenca Il·lús Teatre arriba als 20 anys de vida en plena forma, amb un total de 25 espectacles estrenats. Es caracteritza per les combinacions d’estils musicals i d’arts escèniques que porten als escenaris.

Per celebrar aquest aniversari, Il·lús Teatre prepara una funció molt especial amb orquestra inclosa. Volen reviure amb el públic aquelles obres de teatre amb què més han gaudit en els darrers 20 anys. La funció també comptarà amb diversos artistes convidats, persones que al llarg de la seva carrera han passat per la companyia.

La proposta teatral d’Il·lús Teatre és una barreja de molts gèneres, i aquesta essència quedarà recollida en aquest espectacle del Fresc Festival. El director de la companyia, Jordi Fité, ha explicat que “és molt eclèctic perquè no segueix un estil unitari, sinó que justament hi trobem òperes, boleros, guitarra acústica i veu, etc”. L’objectiu, en aquesta ocasió, “és viatjar en el record. Els nostres espectadors fidels és possible que totes no, però sí que reconeixeran algunes obres, i fa gràcia donar-los-hi aquest retorn de memòria, de record”.

Membres d'Il·lús Teatre, el 2016. Autor: cedida.
Membres d’Il·lús Teatre, el 2016. Autor: cedida.

Tot i identificar-se com a companyia de teatre, Fité assegura que en moltes ocasions se senten més a prop de ser un cabaret literari, perquè “sempre fem una barreja de continguts de diferents gèneres”. La música en directe, per exemple, sempre ha format part dels espectacles d’Il·lús Teatre.

La nit comptarà amb la participació de diferents actors i músics que al llarg dels últims vint anys han acompanyat a l’entitat. Fité explica que l’espectacle serà dinàmic, perquè l’ordre dels temes que apareixeran en escena no és cronològic, perquè assegura que s’ha buscat generar diferents moments amb més o menys intensitat.

20è aniversari

Nascuda l’any 1997, la companyia Il·lús Teatre celebra aquest any els seus vint anys. En aquest temps han anat creixent i han estrenat 25 espectacles propis. El fundador i director de la companyia, Jordi Fité, recorda que van començar actuant un dia per setmana, i que darrerament, l’obra que fan cada any per Nadal, s’ha representat entre nou i deu vegades.

Hi hem arribat, adonant-nos-en sí, per descomptat, però vas fent i quan mires enrere penses ostres!, ja han passat 20 anys. Fa una certa impressió d’haver sigut capaços de mantenir-ho, les coses no són fàcils. El públic ha anat creixent i això ens ha motivat, perquè nosaltres en depenem exclusivament.

Fité ha recordat que la marca de la casa són els diferents estils amb què treballen, ja que en les seves representacions “tant hi poden aparèixer des d’una escena d’una obra, un monòleg, un poema o, fins i tot, un article de diari que ens ha interessat pel tema de què parla. A vegades fem els espectacles a partir d’un tema, que tant pot parlar de la felicitat, les relacions humanes, l’atzar, etc. I d’altres que no tenen una temàtica única, depèn de l’any”. Una eclecticitat que Fité aposta per mantenir en els propers anys.

FITXA TÈCNICA

Nom: Il·lús Teatre Orchestra. Vint anys.
Companyia: Il·lús Teatre.
Gènere: Teatre.
Data: 17 de juliol del 2017.
Hora: 22 hores.
Lloc: Amfiteatre dels Jardinets de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859.
Preu: 20 euros.
Venda d’entrades: Per internet a Codetickets o presencialment a la taquilla de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (c/ d’en Font, 25, Sabadell).

Foto portada: membres de la companyia Il·lús Teatre. Autor: cedida.