Exposició Alliance Française. Autor: David B.

‘Il·lusions estereoscòpiques’ a l’Alliance Française

L’Alliance Française exposa fins el proper mes de febrer una mostra de fotografia en 3D de l’enginyer, professor de fotografia estereoscòpica de l’escola CITM de la UPC de Terrassa i fundador de Global3DSolutions, Lluís Dubreuil.

SAB3DELL, il·lusions estereoscòpiques, recull una selecció en gran format d’imatges emblemàtiques de la ciutat, que Dubreuil ha sotmès a processos creatius utilitzant tècniques digitals. En elles l’autor revisita i recupera el valor de l’estereoscòpia, superant els inconvenients tradicionals de colorimetria i reduint els problemes estètics de la doble imatge.

Dubreuil assegura que “la tècnica estereoscòpica recull informació visual tridimensional per crear la il·lusió de profunditat d’una imatge bidimensional: aquesta il·lusió és creada presentant una imatge lleugerament diferent per a cada ull, com succeeix en la nostra forma habitual de recollir la realitat”.És la primera vegada que aquest tipus d’imatges 3D s’exhibeixen a Sabadell i totes elles han estat premiades o bé seleccionades a diverses exhibicions estereoscòpiques internacionals (Regne Unit, Austràlia, Estats Units).

Les obres es podran visualitzar amb les característiques ulleres bicolors que hi trobaran els visitants de l’exposició.

Foto portada: algunes de les imatges que formen l’exposició. Autor: David B.