Big Band del Maresme. Autor: cedida.

Jazz per a tots els públics amb la Big Band del Maresme

Fresc Festival patrocina aquesta secció
Fresc Festival patrocina aquesta secció

Difondre el jazz i fer-lo arribar a aquells que no l’acostumen a escoltar. Aquest és l’objectiu de l’Associació Jazz Maresme, que té en la seva Big Band la màxima expressió d’aquesta disciplina musical.

Nascuda fa 12 anys a Mataró, la Big Band Jazz Maresme actua en el Fresc Festival amb una combinació de jazz clàssic i temes més moderns. Compta amb una orquestra i la cantant Txell Sust.

La Big Band Jazz Maresme neix perquè “no hi havia una big band de jazz professional al Maresme, amb la idea d’incentivar aquesta música”, explica el president de l’associació Jazz Maresme, Ivó Oller.

És molt fàcil entrar en el món del jazz a través de la big band. És una de les coses que inicialment volíem, potenciar aquesta música, que arribés a com més gent millor, assegura el president de l’entitat.

Actualment, aquesta ‘gran banda’ està formada per 17 músics: cinc saxofons, quatre trombons, quatre trompetes i tres persones de base rítmica. A Sabadell els acompanyarà la cantant Txell Sust, de qui Oller destaca “la versatilitat, el timbre, molt característic, molt bonic, que la gent el reconeix fàcilment”.

Dues parts ben diferenciades

La Big Band planteja el concert amb “una primera part més orquestral, en què repassem temes clàssics fins a grups més moderns com el grup Meier; amb arranjaments més actuals”. I un segon bloc on Txell Sust cantarà diferents temes versionats, acompanyada per l’orquestra de la banda.

FITXA TÈCNICA

Nom: La Big Band Jazz Maresme & Txell Sust.
Companyia: Jazz Maresme.
Gènere: Música.
Data: 19 de juliol del 2017.
Hora: 22 hores.
Lloc: Amfiteatre dels Jardinets de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859.
Preu: 15 euros. Socis de Joventuts Musicals de Sabadell: gratuïta.
Venda d’entrades: Per internet a Codetickets o presencialment a la taquilla de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (c/ d’en Font, 25, Sabadell).

Foto portada: la Big Band Jazz Maresme, en un concert. Autor: cedida.