Biblioteca Vapor Badia: Autor: N. Bueno

La Biblioteca Vapor Badia es converteix en un espai de creació i experimentació

Les biblioteques municipals de Sabadell proposen diverses activitats per celebrar el Nadal a la ciutat i la Biblioteca Vapor Badia es converteix en una Bibliolab.

El projecte BiblioLab, impulsat per la Diputació de Barcelona, té per objectiu impulsar el desenvolupament individual i col·lectiu a través de l’aprenentatge dinàmic, la creativitat i la innovació, i promoure la participació, tot situant l’experimentació en el centre del model d’aprenentatge.

La Biblioteca Vapor Bada durà a terme les següents activitats:

  • Espurnes: És un taller científic infantil en què s’introdueix el concepte d’electricitat i els infants aprendran a comprovar els efectes de diferents camps elèctrics. Tindrà lloc el 27 de desembre, a les 17:30 hores per a nens i nenes de 6 a 12 anys, amb inscripció prèvia.
  • Descobreix els insectes: És un taller pràctic guiat per un monitor, per observar, tocar i descobrir els insectes. Es realitzarà el 2 de gener de 2018, a les 17:30 hores, per a nens i nenes de 6 a 12 anys, amb inscripció prèvia.
  • Creativitat amb Makey-Makey: És un taller en què, per mitjà de la creació d’un dispositiu que converteix qualsevol material conductor en un comandament, els infants aprendran electricitat i electrònica. Tindrà lloc el 3 de gener del 2018, per a nens, nenes i joves de 8 a 14 anys, amb inscripció prèvia.
  • Bee-bot: És un robot en forma d’abella amb el qual els infants aprendran el control, el llenguatge direccional i els fonaments de la programació. Només es permet l’entrada d’un adult per infant. Es durà a terme el 4 de gener del 2018, a les 17 h, per a nens i nenes de 5 a 7 anys, amb inscripció prèvia.
  • Code club: Iniciació a la programació informàtica. El Codeclub és una activitat gratuïta per aprendre els fonaments bàsics de la programació informàtica i crear els teus propis videojocs amb Scratch. Tindrà lloc de l’11 de gener al 22 de març de 2018, els dijous, de 18 a 19.30 h. És un taller per a nens i nenes de 10 a 12 anys (5è i 6è de primària). Cal inscripció prèvia.

La Biblioteca Vapor Badia estarà oberta del 27 de desembre al 5 de gener de 2018. La resta de biblioteques de la ciutat romandran tancades fins al 7 de gener.

Foto portada: Entrada de la Biblioteca Vapor Badia. Autor: N. Bueno.