Festa de la tardor. Autor: David B.

La Festa de tardor se celebra aquest diumenge… des del sofà de casa

Arrenca la setena edició de la Festa de tardor, per primer cop de forma telemàtica, que se celebrarà sobretot aquest diumenge 25 d’octubre, organitzada per L’Espai Natura Fundació 1859 Caixa Sabadell. El festival es durà a terme virtualment des del canal de Youtube de la Fundació. Però per trencar la distància, s’afegeix la interacció al llarg de tota la jornada; aportant des de l’inici de la festa suggeriments, fotografies, comentaris, dubtes, votacions, entre altres.

La setena edició del festival de tardor d’enguany se celebrarà el 25 d’octubre, d’entre les 10h fins les 13h del migdia, de forma virtual. La programació seguirà l’estructura dels altres anys, amb activitats de la masia de Can Deu, tallers de cuina, de ciència, de natura, de crema hidratant, narració de contacontes, esculpir una carbassa gegant i diversos concursos. Totes elles activitats per compartir coneixement al voltant del món rural tradicional i el món mediambiental. Davant les restriccions sanitàries, l’Espai Natura realitzarà en línia. Fins ara havia atret unes 5.000 persones.

“Som coneixedors de com està afectant la pandèmia als teixits socials i amb aquest entorn d’incertesa, poder oferir activitats per a totes les famílies de cultura, sostenibilitat, pedagogia, il·lusió; és tot un èxit i ens ajudarà a posar una mica d’optimisme a tota la situació”, manté el director de la zona Sabadell del BBVA, Albert Río.

L’organització vol esquivar la retransmissió unidireccional i aposta per la interacció dels assistents virtuals durant la jornada. L’actor Òscar Castellví i el periodista Marc Sabater seran els conductors de la festa que emetran des del canal de YouTube de l’Espai Natura. Els espectadors podran enviar comentaris, preguntes, fotografies, vídeos i tota mena d’aportacions a Instagram, Facebook i Twitter utilitzant l’etiqueta #FTardoracasa. A més, al llarg des de fa uns dies s’han penjat a les xarxes socials els materials i ingredients necessaris per dur a terme tant el taller de ciència com el de cuina.

 

Concursos

Durant la festa també es realitzaran dos concursos: el concurs de preguntes i respostes del Kahoot, el que es durà a terme entre dijous 22 i dimecres 28. Es pregunta sobre aspectes de la masia de Can Deu, els animals de la granja i la pagesia. S’emportarà el premi qui tregui la millor puntuació. Se sortegen tres vals per a quatre persones per a fer tallers de granja per a families, el taller del Tió de Nadal o el taller dels Ous de Pasqua de l’Espai Natura.

Tanmateix, al llarg del matí de diumenge apareixerà en quatre ocasions el cargol tafaner en diverses activitats. Les persones que encertin participar en el sorteig d’un cap de setmana per a quatre persones amb activitats a l’alberg rural Lo Molí de Bot, a la Terra Alta.

Tant a un concurs com a l’altre es pot participar durant tota la setmana posterior a la Festa de la Tardor. Els vídeos de la festa es penjaran aquest dilluns 26 d’octubre al canal de Youtube de la Fundació Caixa Sabadell, i qui vulgui participar o provar a fer algun taller ho podrà fer durant més dies.

Programa

Al llarg del matí hi participaran diversos artistes: el Dani Giménez, divulgador científic, qui juga amb l’experimentació per entendre la ciència de forma més amena; el Dani proposa quatre experiments com ara; un taller d’slime, gasos invisibles, ous flexibles i un taller de sons. La Judit Comes, escultora de fruites i hortalisses, ella al llarg del matí modelarà una carabassa gegant i ha preparat tres dissenys pel seu taller d’Art i Natura. El públic podrà votar a través de les xarxes socials el que més els agradi: el disseny més votat serà el que tallarà en viu el dia de la festa i la Susagna Navó, narradora, especialitzada a explicar conta contes relacionats amb la tarda.

A més, al llarg del matí s’intercalaran, les tasques d’educadors de la masia de Can Deu que duran a terme diversos tallers: un de panellets, una visita guiada per a tota la masia, la presentació dels animals més típics de la masia, un taller per construir un eriçó (amb castanyes i moniatos) i, per últim, un taller de Natura: fem una crema hidratant amb elements com terra, argila, oli i flors del bosc.

Més informació: