Foto. David B.

La Festa Major pels menuts

Els més petits de la casa tenen un variat ventall de propostes per escollir durant els dies de la Festa major de la ciutat. Aquesta informació les repassa.

Dissabte a partir de les 11 hores el Racó del Campanar s’omplirà de jocs tradicionals i a la mateixa hora, al carrer Sant Antoni hi haurà un contacontes. A les 11:30 hores el Museu del Gas organitza la gimcana Una aventura per la ciutat. A les 12 el Museu d’Història, acollirà el Pati de contes i de 12 a 14 i de 18 a 21 hores el Museu d’Art durà a terme diverses activitats i tallers per a petits i grans.

A partir de les 11:30 hores es durà a terme l’espectacle itinerant que sortirà de la plaça Sant Roc, La festa dels més tumàcat, i una festa posterior a l’exterior Biblioteca Vapor Badia. Durant tot el dia hi haurà tallers amb material reciclat al mateix espai.

Pati de contes, davant la FIAC, l'any passat. Autora: Laia Manyosa
Pati de contes. Autora: Laia Manyosa

A les 18 hores la Plaça del Gas hi haurà l’espectacle de titelles En Bernat, el pescador. A la mateixa hora el Museu d’Història acollirà el conte En Cisquet de Sabadell, una història ambientada en el Sabadell tèxtil de principis de segle XX.

A les 18 i a les 19 hores hi haurà doble sessió d’El pati de contes a l’Alliance Française i a l’Escola Bressol Cau Catau.

Diumenge

Durant tot el diumenge es tallarà l’eix central de la ciutat, de nord a sud i es durà a terme la Gimcana de punta a punta sorgida del programa municipal ‘Els nois i les noies tenen la paraula’. Està dirigida a adolescents d’entre 12 i 17 anys i passarà per la Concòrdia, la Via Massagué, Ca n’Oriac, la Rambla, l’Eixample i la Creu de Barberà, acabant ja al vespre al parc de Catalunya.

A la plaça de Gabriel Pujol (al costat de la Biblioteca Vapor Badia) acollirà de 11 a 14 i de 17 a 21 hores els jocs gegants Titirijocs a càrrec de la companyia Sac Espectacles. A les 12 del migdia es durà a terme l’espectacle de Bufanúvols amb Pau Tarruell. Els contes i les rondalles s’aplegaran a partir de les 11:30 del matí al Museu del Gas.

En doble sessió, a les 12 i a les 13 hores, es realitzarà el pati de contes a càrrec d’Alicia Molina al Museu d’Història. D’altra banda el Museu d’Art acollirà diverses activitats sobre la casa Turull, de 12 a 14 hores i de 18 a 21 hores.

Rah-mon Roma, diumenge a la plaça de la Vapor Badia.
Rah-mon Roma, diumenge a la plaça de la Vapor Badia.

A partir de les 5 de la tarda la companyia Bigolis oferirà l’espectacle itinerant Pete & Pat al centre i a les 18:30 hores l’espectacle també itinerant Zeppelin i Trasto-karts a l’avinguda Barberà i a l’avinguda de la Concòrdia l’espectacle The nets i les pompiers. Susagna Navó explicarà contes a l’Escola Bressol Cau Catau, a les 6 i a les 7 de la tarda. El pati de contes torna a les 7 de la tarda al Museu d’Història a càrrec de Clara Gavaldà. A les 19 hores, Rah-Mon Roma farà la seva darrera proposta d’animació infantil i familiar a la plaça de Gabriel Pujol. Es tracta de Ràdio Europa, a mig camí entre el concurs i l’animació infantil, incloent gags, moviment i dansa.

Dilluns

Els jocs gegants Titirijocs s’instal·len de nou a la plaça de Gabriel Pujol (al costat de la Biblioteca Vapor Badia) de 11 a 14 hores. A les 12 hores a la mateixa plaça es durà a terme l’espectacle Diversions amb la companyia La Puça.

A partir de les 11 del matí es realitzaran diversos tallers de Gegants a la Casa Duran, es podran portar els capgrossos i els gegants i també hi haurà tallers de manualitats. També tornen les activitats Familia’rt, al Museu d’Art de 12 a 14 i de 18 a 20 hores. A partir de les 12 hi haurà tres demostracions sobre tècniques a la prehistòria, serà al Museu d’Història.

A les 18 hores es farà la plantada de gegants al Racó del Campanar i la posterior cercavila de gegants pels carrers de la ciutat. A la mateixa hora a la Plaça Marcet hi haurà un taller de castells a càrrec dels Castellers de Sabadell. Clara Gavaldà explicarà contes al Museu d’Història, amb dos passis, un a les 6 i un altre a les 7.

Foto portada: Pati de contes, l’any passat. Autor: David B.