Josep Busoms. Autor: David B.

La llum del fotògraf sabadellenc Josep Busoms s’exposa a l’Espai Cultura

La mostra Josep Busoms i la seva llum exposa una selecció de 86 fotografies artístiques triades de més de 40.000 negatius i realitzades entre els anys 60 i finals dels anys 80.

Retrats, fotografia abstracta, paisatgisme, reportatge, fotografia de viatges i fotografia esportiva són alguns dels gèneres que s’exposen a través de la mirada de Busoms, en aquest cas comissariada per Joan Rosell, Josep Mateu i Àngels Santesmasses.

En les 86 fotografies en blanc i negre es pot observar la qualitat tècnica i el valor artístic de Busoms beu plenament de la seva experiència vital, del seu ofici de viatjant com representant de teixits li va permetre recórrer la geografia espanyola i li va oferir escenaris inacabables on copsar la realitat del moment.

Josep Busoms. Autor: David B.
Presentació de l’exposició. Autor: David B.

La mosta oferirà també diverses activitats complementaries com una visita comentada a càrrec del comissari Joan Rosell el 22 d’abril a les 11:30 hores i el 6 de maig i el 10 de juny. Es duran a terme també diversos tallers de revelat analògic i una conferència en la presentació del llibre Josep Busoms i la seva llum.

L’exposició que s’inaugurarà el dijous 22 de març a les 19 hores a l’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 es podrà visitar de forma gratuïta fins el proper 22 de juliol a l’Espai Cultura.

Donació del catàleg a la ciutat

La família de Busoms han fet una donació del llegat del fotògraf sabadellenc a l’Arxiu Històric de Sabadell. El fons fotogràfic de Josep Busoms consta de més de 40.000 negatius en color i blanc i negre.

Foto portada: exposició de Josep Busoms. Autor: David B.