Exposició OSV. Autor: David B.

La Simfònica celebra els seus 30 anys amb una exposició

Divendres es va inaugurar l’exposició OSV: 30 anys d’emocions al Casal Pere Quart de la Rambla de Sabadell amb presència de membres de la Simfònica i d’autoritats locals.

La mostra pretén de manera senzilla i entenedora donar a conèixer la feina de tota la gent implicada en aquest projecte. En destaquen els panells on s’expliquen els fets històrics i anecdòtics que han coincidit amb la Simfònica en tots aquests anys i la sala on es pot escoltar música en so binaural 3D.

El president de l’Orquestra Simfònica del Vallès, Jordi Cos, ha estat l’encarregat de dirigir unes paraules als assistents, agraint-los la seva presència i destacant-ne la feina feta pels músics i pels patrocinadors, incidint en la persona de Mirna Lacambra que va ser la que va tenir la idea de crear una orquestra fora de les grans capitals. També ha recordat de manera sorprenent com diversos artistes (Beethoven, Stravinsky o Kafka) havien creat les seves millors obres als 30 anys, per la qual cosa esdevenia una data especial que havien volgut plasmar amb aquesta exposició que té, ha dit, “un sentit molt personal”. Per acabar, Cos ha remarcat “el paper del passat per entendre el present i intentar saber com volem que sigui el futur”. En aquest sentit ha apostat per la música com a activitat interactiva que arribi a tothom.

Exposició OSV. Autor: J. A.
Foto de família un cop inaugurada l’exposició. Autor: J. A.

El tinent d’alcalde Joan Berlanga també ha tingut paraules d’elogi cap a la tasca de la Simfònica, subratllant el mèrit de convertir una iniciativa en un projecte seriós, la seva consolidació i la seva estructura cooperativa. També ha posat l’èmfasi en el seu caràcter social, sense oblidar la tasca de patrocinadors i la seva activitat musical més habitual. Berlanga ha considerat un encert la dimensió social de la Simfònica en fer-se un espai a hospitals i presons, acostant-se a col·lectius que segurament mai no havien tocat aquesta realitat. Va posar com a exemple l’acció impulsada des de l’Ajuntament de Sabadell per tal d’acostar la música clàssica als barris amb la creació d’un banc d’instruments i que s’ha iniciat amb les escoles Joaquim Blume i Agnès Armengol i que vol una continuïtat en el temps.

Fins el 15 de novembre

La presentació de l’exposició ha acabat amb una copa de cava i un brindis pel futur d’una de les entitats sabadellenques amb més prestigi arreu del país. L’exposició es podrà visitar fins el dia 15 de novembre.

Foto portada: Jordi Cos, en la presentació de l’exposició. Autor: David B.