AF Sabadell

L’Aliance Française de Sabadell obre una nova etapa

  • La documentalista Dolors Serra, nova presidenta. Hélène Vietti dirigeix l’AF Sabadell.

  • El centre vol celebrar els seus 40 anys a Sabadell amb un programa d’activitats.

L’Aliance Française de Sabadell comença nova etapa. Així ho assegura l’entitat cultural ubicada a la Casa Taulé, després de profunds canvis viscuts en els darrers mesos. L’entitat commemorarà els seus primers 40 anys d’existència a la ciutat.

L’Aliança Francesa de Sabadell, ubicada al carrer Sant Joan, enceta aquest any el seu 40 aniversari a Sabadell. Ho farà amb noves cares, tant a la presidència com a la direcció. I és que el centre cultural i d’estudis ha viscut en els darrers mesos canvis profunds.

La fins ara programadora cultural i artística Hélène Vietti és la nova directora de l’Aliance, en substitució de Sebastian Bauer, que ha deixat de prestar els seus serveis aquest estiu a l’entitat. Així mateix, també s’ha renovat la Junta Directiva. Una assemblea celebrada el mes de juliol va escollir la documentalista Dolors Serra com a nova presidenta, en substitució de Tomàs Seix. Serra, que segons l’entitat s’ha vinculat els darrers anys a les activitats de l’Alliance Française, estarà acompanyada per la fotògrafa Berta Tiana com a vicepresidenta. Així mateix, Francisco José García serà secretari i Quim Góngora serà tresorer. Segons asseguren, s’obre una nova etapa:

La nova etapa pretén seguir els passos marcats pels fundadors de l’Aliance Française de Sabadell en un marc de col·laboració entre la Junta, la Direcció i la ciutat”, asseguren en un comunicat, remarcant que “encetem la nova fase amb entusiasme i molta il·lusió”.

L’Aliança Francesa de Sabadell, una de les principals institucions culturals de la ciutat, va néixer l’any 1974 com a associació sense ànim de lucre per promoure l’ensenyament de la llengua francesa i les activitats culturals. Ho va fer de la mà de l’històric Robert Ferrer. El nou equip prepara tot un calendari d’accions i propostes per a celebrar l’efemèride.

A més, l’AF Sabadell posa en mans del doctor en Filosofia Oriol Farrés un nou espai per fer reflexionar la ciutat, anomenat l’Ateneu de l’Alliançe. El centre manté la seva oferta formativa al voltant de la llengua i la cultura francesa, destinada a joves, adults, empreses i escoles.

Foto portada: professorat de l’AF Sabadell, al pati de l’Aliança. Autor: cedida.