Exposició muntanya. Autor: David B.

L’alpinisme català s’exposa a l’Espai Cultura

A punt i amunt és una exposició que mostra equipaments i materials emprats en les expedicions més remarcables als cims més alts del món i que ha obert el curs a l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859.

L’exposició que recull 200 peces de 28 expedicions catalanes als cims més als del món, com l’Everest o el K2, es va obrir al públic el proper dia 1 de setembre i es podrà visitar de formes gratuïta fins el mes de febrer, inaugurant-se de forma oficial aquest dimecres a la tarda.

El president del Servei General d’Informació de Muntanya (SGIM), Carles Capellas, ha explicat que “aquesta exposició és un primer pas per aconseguir un objectiu més important, que en un futur proper Catalunya disposi d’un museu dedicat a la muntanya”.

Exposició muntanya. Autor: David B.
Exposició ‘A punt i amunt’. Autor: David B.

En l’exposició A punt i amunt es pot veure una mostra d’equipaments utilitzats en algunes expedicions que han deixat la petjada de l’alpinisme català en les muntanyes més altes del món. La mostra té 11 plafons, 16 maniquins, juntament i 14 vitrines amb objectes diferents.

Tot i que l’exposició no fa referència als alpinismes catalans que han perdut la vida per evitar el morbo, s’hi exposa la tenda de Manel de la Mata, una motxilla de Pere Aymerich i de l’Enric Font que van ser atrapats per un allau en plena ascensió, la motxilla de l’alpinista Jordi Mates i també un record a Quico Dalmases.

Diverses activitats

La mostra comptarà amb visites guiades els propers diumenges 8 d’octubre i 14 de gener, a les 12 del migdia. El dijous 11 de gener a les 19 hores, es durà a terme la taula rodona amb el títol Conservació i memòria de l’alpinisme català a càrrec de Jordi Pons, alpinista expert, Lluís Giner, director tècnic de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME) i Antoni Ricart, metge expedicionari, especialista en medicina de muntanya.

Foto portada: una part de l’exposició muntanya. Autor: David B.