Foto portada: Josep M. Roviralta i Jep Barceló fent el llançament del llibre. Autor: David B.

Llençant el llibre per la finestra: així s’ha tancat l’Any Colla de Sabadell

Aquest diumenge s’han donat per tancades les 109 activitats relacionades amb la Colla de Sabadell durant el 2019, organitzades per la Comissió 100 Anys de la Colla de Sabadell. I, molt en l’actitud del grup liderat per Joan Oliver, Francesc Treball i Armand Obiols, ha acabat amb el llençament de llibres per la finestra. 

Al migdia s’ha celebrat un vermut a la plaça de Marquilles, al Centre, on s’han llegit fragments de membres de la Colla a càrrec dels actors sabadellencs Josep M. Roviralta i Jep Barceló, juntament amb Ignasi Roda, que ha cantat tres dels romanços que ha musicat aquest any amb lletra de Joan Oliver i Francesc Trabal.

A la 1 del migdia s’ha dut a terme la inauguració d’una placa commemorativa davant el número 26 del carrer d’en Font, que és l’edifici on hi havia hagut el Casino dels Senyors, la seu de la Colla de Sabadell i el llançament per la finestra d’aquest edifici, de la nova edició del llibre L’any que ve, que porta per títol L’any que ve no l’altre. Com a comiat, i de nou a la plaça de Marquilles Corrandes Són Corrandes han amenitzat l’acte amb la seva música i el cant improvisat.

109 activitats per celebrar el centenari

Les activitats s’han estes arreu de Catalunya, atès que l’Any Colla de Sabadell ha esdevingut també una commemoració de la Generalitat de Catalunya, liderada per la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i amb Joan Safont de comissari.

Entre el que s’ha fet durant l’Any, destaca la celebració d’un simposi –les ponències del qual es publicaran cap a l’abril–, la realització del documental Estem voltats de pocavergonyes i la publicació L’any que ve no l’altre –amb 45 autors entre els quals Enric Casasses, Ramon Solsona, Narcís Comadira o Màrius Serra. També s’ha dut a terme l’exposició Sabadell, up to date?, a més d’itineraris, lectures, conferències, espectacles taules rodones i concerts, entre altres.

Foto portada: Josep M. Roviralta i Jep Barceló fent el llançament del llibre. Autor: David B.