Foto portada: l'escultura de bronze dedicada a Joan Sallarés i Pla, amb mascareta, aquest dissabte. Autor: David B.

L’Arxiu Històric farà una crida a la ciutadania per documentar l’impacte de la pandèmia

L’Arxiu Històric de Sabadell farà en breu una una crida per recollir fotografies, vídeos i altres documents que ajudin a documentar i preservar tot allò que tingui a veure amb la pandèmia de coronavirus que s’està vivint des de fa un parell de mesos. Així l’organisme cultual s’adhereix a un moviment impulsar per l’Associació d’Arxivers de Catalunya. 

La iniciativa porta el nom d’Arvixem la Covid-19 o en etiqueta #ArxivemLaCovid19. És una iniciativa impulsada per l’Associació d’Arxivers de Catalunya a la que s’han adherit diversos arxius i fons documentals de tota Catalunya. Sense anar més lluny, fa uns dies el de Terrassa, Matadepera, Sant Cugat o Montcada i Reixac. Ara l’Arxiu Històric de Sabadell també ho fa. La voluntat és recollir, preservar i catalogar fotos, vídeos i altres documents sobre els diferents efectes de la pandèmia de coronavirus a la ciutat. Així és vol crear “memòria social” de la pandèmia del Covid-19. L’Arxiu facilitarà les instruccions per participar en la iniciativa properament però aquest diumenge ha anunciat la seva inclusió a la iniciativa.

Foto portada: una visita a l'Arxiu Històric de Sabadell. Autor: David B.
Una visita a l’Arxiu Històric de Sabadell. Autor: David B.

 

De moment, els arxius estan fent una crida a recollir materials molt variats: documents físics i digitals, relats personals com diaris de confinament, dibuixos, reflexions, videoblogs, arxius sonors, fotografies, vídeos. I tant centrats en els aspectes més de salut pública i sanitaris com vivencials, la feina durant l’estat d’alarma, la situació dels carrers buits, les activitats des del balcó, les experiències solidàries, la transformació dels sectors productius o el teletreball.

Foto portada: l’escultura de bronze dedicada a Joan Sallarés i Pla, amb mascareta, aquest dissabte. Autor: David B.