Embassa't

L’Embassa’t acampa al Centre fins dissabte en la seva sisena edició

El Festival Independent de Música del Vallès, l’Embassa’t, ja ha començat. Aquest dimecres, només pels qui tenien l’abonament complet, ja hi ha hagut dos concerts per anar escalfant l’ambient, que s’han fet a la sala Balboa.

Esperit i Diego Armando DJ han fet aquest dimecres un primer tast, exclusiu per a abonats, del festival. Oficialment l’Embassa’t comença aquest dijous a les 20.30 hores, en els dos espais on es concentra l’activitat després de la mudança que es va fer l’any passat, des de la Bassa de Sant Oleguer fins el mirador del Museu del Gas i els jardinets de l’Espai Cultura. Una mudança que ha comportat un festival de més petit format, que ambiciona arribar a un màxim d’un miler de visitants, mentre que a la Bassa es superava àmpliament. En canvi, permet una ubicació més cèntrica i un enfocament més familiar, a més d’ampliar l’Embassa’t des d’un dia fins als actuals tres, amb un format més de festival que anteriorment.

Els concerts es concentren aquest dijous al mirador del Museu del Gas a partir de les 20.30 hores. Tocaran Brigitte Laverne, Toner, Balago i Lucient. A les 23.30 Kacktus farà una sessió a la sala Balböa. Ja divendres i dissabte s’alternarà les sessions al mirador del Museu del Gas i a l’escenari principal del festival: els jardins de l’Espai Cultura Sabadell, que tindrà dos espais, un a l’amfiteatre dels jardinets i un altre a l’escenari gran.

Divendres el festival començarà a les 18 hores, amb Elsa de Alfonso y los Prestigios, i s’allargarà mes enllà de les dues de la matinada, amb la sessio de Tilt!. A les 22.30 hores tocarà El petit de cal Eril. Dissabte es repetiran horaris: dins el Petit Embassa’t ALKU trencarà el gel a l’escenari principal seguit de Carles Belda a les 18.30 hores. Tancarà el festival ja passades les dues de la matinada Buffetlibre. Entre els plats forts d’aquesta jornada tocarà La iaia, a les 22.30 hores. Podeu consultar totes les actuacions i horaris a la web de l’Embassa’t.

Activitats paral·leles

En aquesta edició, a més, es mantenen activitats iniciades l’any passat com l’Embafa’t (menús que elaboren tres establiments dels voltants per als assistents al festival a un preu de sis euros) o el Petit Embassa’t, iniciat l’any 2012. A més, ara hi haurà també una fira discogràfica, dissabte a la plaça del Gas al migdia i la primera hora de la tarda amb cinc actuacions musicals entre les 13 i les 18.30 hores. Aquest any també s’ha posat en marxa la gira Embassa’t, que ha divulgat a través de la música l’existència del festival a poblacions com Granollers, Vic i Barcelona.

Preus

Malgrat que l’organització ha fet una política de preus incentivant la compra anticipada dels abonaments des de començaments d’any, qui vulgui assistir al festival encara pot comprar l’entrada. Si compra l’abonament pels tres dies, té un preu de 40 euros. Si, en canvi, vol accedir només un dia al festival, el preu és de 30 euros.

Foto portada: Primer tast d’inici de l’Embassa’t a la sala Balboa, aquest dimecres. Autor: David B.