Exposició Nines del món. Autor: Cedida.

‘Les nines del món’ es donen cita a l’Espai Cultura

L’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 acollirà des del proper dissabte 7 d’octubre fins el 14 de gener de 2018 l’exposició Nines del món, de la col·lecció d’Ada Manresa i Civil i el seu pare, el fotoperiodista Kim Manresa.

Una selecció de 200 peces mostra la seva diversitat, amb nines fetes d’os, pell de foca, fusta, llavors, llana, entre altres. A través d’elles es tracten temes tan profunds com la religió, la fertilitat, l’esclavitud o les tradicions ancestrals. L’exposició és part de la col·lecció particular d’Ada Manresa i Civil que es pot veure per segona vegada, ja que el passat Nadal es va poder veure una petita mostra a la Biblioteca Central de Sant Cugat del Vallès.

Les 200 peces que es podran veure en aquesta exposició, formen part de les més de 1.000 nines de la col·lecció particular de la família. A la secció de l’exposició dedicada a Europa, s’hi inclou també un espai preferent a les nines de Catalunya i de Sabadell.

Diverses activitats

Dins els dies de la mostra, l’Espai Cultura ha organitzat una visita guiada el diumenge 5 de novembre i dos tallers familiars per aprendre a fer nines artesanes amb materials quotidians (cartolina, fusta, llanes, teles i fils), programats pel dissabte 21 d’octubre de 2017, i el dimecres 3 de gener de 2018, de les 11:30 a les 13:30 hores.

Foto portada: una imatge de la mostra. Autor: Cedida.