Esbart Sabadell Dansaire - Dia Internacional de la Dansa. Autor: David B.

L’Esbart Sabadell Dansaire arriba als 40 anys amb més d’un miler d’actuacions a les espatlles

L’Esbart Sabadell Dansaire obria les seves portes fa 40 anys al carrer Montllor i Pujal de Sabadell. Aquest curs la històrica entitat sabadellenca de danses tradicionals ha organitzat pel proper diumenge 26 d’octubre un dinar popular i una ‘ballada a la carta’ al Consell de Joves del carrer Emprius, 7.

La proposta de ‘ballada a la carta’ és una activitat oberta a tothom qui vulgui ballar i també a aquells que només vulguin mirar. Es tracta que els dansaires demanin la dansa que prefereixin ballar i entre els presents dur-la a terme. La jornada servirà també per retrobar-se dansaires de totes les èpoques i celebrar l’efemèride ballant. En el mateix acte està previst que es faci el lliurament de reconeixements als socis amb 25 anys d’antiguitat i les distincions als membres fundadors de l’entitat.

Dansant per Europa

Durant aquest primers 40 anys de vida, l’Esbart Sabadell Dansaire, ha realitzat més d’un miler d’actuacions a Catalunya, a l’estat espanyol i d’altres països europeus. Han participat al Festival Mondial de Folklore de la Grande Motte (França, 1984), al Zomerfestival de Vierhouten (Holanda, 1992), o al Festival de la Infància a Sarajevo (Bòsnia i Herzegovina, 1995), entre d’altres. També han tingut agermanaments amb els Dansaires Catalans de Thuir, Ballets de Catalunya o l’Esbart Català de Dansaires, de Barcelona.

Foto portada: Actuació de l’Esbart Sabadell Dansaire en el Dia Internacional de la Dansa. Autor: David B.