El bosc de Haquivaqui

L’Espai Cultura reforça la programació estable de cinema d’animació

L’Espai Cultura reforça la programació de cinema amb cinc projeccions de títols doblats al català i aptes per a tots els públics, alternant l’stop-motion amb l’animació tradicional.

De febrer a juny es durà a terme una projecció cada mes. El proper dissabte 3 de febrer a les 18:30 hores es reprendrà el cinema d’animació a l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 projectarà El bosc de Haquivaqui, un musical en stop-motion amb doblatge a càrrec del popular grup de versions Pastorets Rock.

El bosc de Haquivaqui, destaca per ser l’adaptació en forma de musical d’un clàssic contemporani de la narrativa infantil noruega. Rodada en stop-motion amb una tècnica acuradíssima i amb una il·luminació plena de color, el doblatge al català ha comptat amb la participació dels integrants de la popular banda lleidatana de versions Pastorets Rock.

Amb aquesta programació, la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 vol apropar els infants i les famílies a produccions alternatives, de cinema independent, que a més de la seva vessant lúdica  aportin un valor afegit, tant per la seva qualitat i originalitat o voluntat d’innovació en el gènere, com per la seva vessant educativa i de foment de l’esperit crític. Es tracta, doncs, d’una aposta per la democratització i l’accessibilitat culturals que atén a les dificultats per accedir a aquesta tipologia de produccions a través dels circuits de cinema més comercial.

El 3 de març es projectarà Kerity i la casa dels contes, al que li seguiran L’estiu i la tardor al regne d’Escampeta, Zarafa, i el Grand Prix a la muntanya dels invents.

Foto portada: un fotograma de El bosc de Haquivaqui.