Expo Dino XXL. Autor: David B.

L’exposició de dinosaures més gran d’Europa arriba a Sabadell

Des d’aquest dissabte i fins diumenge a les 22 hores, Fira Sabadell acull una exposició de l’era juràssica, la Dino Expo XXL.

La mostra compta amb més de 80 dinosaures, alguns d’escala real i d’altres en moviment, permetent descobrir quins eren els seu hàbits, quina era la seva alimentació i perquè van desaparèixer fa 65 milions d’anys. L’exposició itinerant de dinosaures és la més gran d’Europa. Es va crear a Bèlgica i està viatjant per diversos països, com Alemanya, França o Espanya i viatjarà el proper 2018 a Madrid, on s’instal·larà a la Casa de Campo durant tres mesos.

La mostra presenta una peça única, l’esquelet d’un Tiranosaure Rex, que fa 12 metres de llargada i “és l’únic esquelet complet que hi ha en gira a Espanya” o un dels dinosaures que Steven Spielberg va utilitzar en el rodatge de la primera entrega de la mítica pel·lícula Jurassic Park.

El comissari de l’exposició, Charlie Lods, ha explicat a iSabadell que “es tracta d’un Parc Juràssic itinerant amb tots els dinosaures més coneguts, amb moviment i fins i tot alguns d’ells respiren. Hi ha molts fòssils com per exemple, un de Triceratops. La mostra es completa amb un espai d’excavació i una zona on es projecta un documental sobre dinosaures realitzat per la BBC”.

Lods ha assegurat que Fira Sabadell és “un lloc ideal” per portar aquesta exposició, perquè “a més l’arquitectura de l’espai sembla un museu”.

Més de 6.000 visitants

L’organització preveu que durant el cap de setmana l’exposició la visitin entre 6.000 i 8.000 persones. Aquest matí s’han dut a terme llargues cues per poder entrar a visitar l’exposició, un fet que ha satisfet el comissari de l’exposició, que ha assegurat que “portaran de nou el Parc Juràssic a la ciutat”.

Foto portada: un dels dinosaures de la mostra utilitzat a la primera pel·lícula de Jurassic Park. Autor: David B.