Fira del llibre feminista 2018. Autor: David B.

Més editorials, formats i lluites: així serà la nova edició de la Fira del llibre feminista

El proper dissabte 29 de febrer tindrà lloc a Sabadell una nova edició de la Fira del llibre feminista. Des de l’organització asseguren que la jornada d’enguany integrarà diferents formats com el teatre o els espais musicals, així com la quantitat d’editorials disponibles. Per últim, destaquen que s’explicaran aquelles “lluites feministes d’arreu”. 

Sabadell torna a acollir la Fira del llibre feminista. Serà el dissabte dia 29 a partir de les 11 del matí. Des de l’organització de la fira, Marta Reus explica que l’objectiu principal d’aquesta edició és “integrar diferents formats i obrir-se de mires”. En aquest sentit, hi haurà la tradicional ruta històrica teatralitzada, un sextruck, és a dir, una caravana pedagògica sobre sexualitats, afectivitat i feminismes, i espais musicals a càrrec del grup sabadellenc La Xaixa.

Aquest any, a més, han optat per diferenciar el vermut popular, que comptarà amb les actuacions musicals, i el dinar popular. Pels més petits, d’altra banda, hi haurà el conta contes infantils i un espai de la biblioteca reservat per a ells. Les Bruixes del Nord tancaran la jornada amb un espectacle de foc que, segons prometen, serà “molt potent”.

A més, aposten per explicar “altres històries que coneixem menys”. Es refereixen a discursos que no s’escolten tan freqüentment com per exemple les “lluites feministes d’arreu”, com pot ser el feminisme en les migracions o les de les dones que van patir les conseqüències de la dictadura argentina.

“Parlaran aquelles dones d’aquí i d’allà que molts cops no poden tenir una veu pròpia i que nosaltres, per la nostra posició, no en som tan conscients”, indica Reus.

 

D’altra banda, augmenten les editorials disponibles, que aquest any seran un total de 14. Reus destaca que totes elles segueixen una línia semblant, i tracten els temes des d’una perspectiva feminista. Moltes, a més, treballen en l’àmbit de cooperativa. “La línia de reflexió i pensament de les editorials representa les idees de la fira”, argumenta.

Foto portada: Fira del llibre feminista 2018. Autor: David B.