Clara Peya

Lluís Coloma, Clara Peya i Judit Neddermann, en la nova programació de la CavaUrpí

El proper 18 d’octubre el pianista sabadellenc Lluís Coloma serà l’encarregat de donar el tret de sortida de la programació de tardor de la Cava Urpí, que comptarà amb 21 espectacles amb tot tipus d’estils musicals.

Coloma obrirà amb un concert de blues i el boogie-woogie en el que actuarà acompanyat del pianista alemany Frank Muschalle. La pianista, compositora, intèrpret i guanyadora del Premi Nacional de Cultura 2019, Clara Peya, passarà per Sabadell el 8 de novembre per presentar el seu àlbum en solitari Estómac, un disc que combina els sons del jazz, el rap, el pop i l’electrònica per continuar amb un manifest feminista que busca deconstruir la idea de l’amor romàntic.

El mes de novembre hi haurà les actuacions de El Último Tributo, una banda tribut a El Último de la Fila (9 de novembre), Gregorio López i Guillermo Gomez amb un concert homenatge a Carlos Gardel (10 de novembre), la soprano sabadellenca Laura Obradors tornarà a la Cava amb el baríton Carlos Daza i el pianista Víctor Galiano, en aquesta ocasió per oferir un repertori titulat De l’òpera als musicals (17 de novembre), Joaquín Teruel presentarà l’espectacle Canvi de compàs (22 de novembre), en el qual fa un repàs a grans bandes sonores cinematogràfiques i el cantaor sabadellenc Cristian Saucedo portarà l’espectacle ¡Ay, Chavela!, en el qual homenatja la gran cantant mexicana Chavela Vargas coincidint amb el centenari del seu naixement (23 de novembre). Finalment el 29 de novembre actuaran, un cop més, els sabadellencs Starlight.

Lluís Coloma a la plaça Sant Roc. Autor: David B.

El 15 de novembre la CavaUrpí farà un viatge en el temps per convertir-se de nou en la Sacs Discotheque, el primer nom que va rebre quan es va crear, fa 50 anys. Els discjòqueis de la que va ser la primera discoteca de Sabadell sense música en directe tornaran a punxar grans èxits dels 60 i 70 per rememorar aquest local pioner de l’oci nocturn a Sabadell.

El mes de desembre s’obrirà amb el Duet Trabal, integrat pels sabadellencs Miquel Felip i Guillem Pareja, i la seva proposta Hollywood a duo, un recorregut per les bandes sonores que han esdevingut la música clàssica dels segles XX i XXI amb una darrera part dedicada a la música d’Alan Menken per a Disney (1 de desembre). El 20 de desembre serà el torn dels Beat Boys, l’exitosa banda barcelonina de tribut a The Beatles que presentarà The Beatles Experience Show.

Propostes nadalenques

Enfilant les dates de Nadal, arribaran les altres dues propostes destacades de la programació. Judit Neddermann i la seva germana Meritxell presentaran  el seu disc Nadales, una revisió de les cançons populars catalanes passades pel sedàs d’aquestes dues artistes (13 de desembre). A partir del 25 de desembre, la CavaUrpí acollirà les ja tradicionals funcions de l’espectacle nadalenc d e la companyia Il·lús Teatre, un cop més creat i dirigit per Jordi Fité.

D’altra banda, i amb caràcter mensual, Els Duendes en el seu segon any com a banda resident de la CavaUrpí. La formació sabadellenca actuarà els dies 29 de setembre, 27 d’octubre 24 de novembre i 15 de desembre. A més, Peter Gynt & The Suits s’incorpora també com a banda resident de l’espai i hi actuarà els dissabtes 26 d’octubre, 30 de novembre i 14 de desembre.

Foto portada: Clara Peya.