Foto portada: el mocador i la banderola, aquest matí. Autor: David B.

Mocadors de coll i banderes per celebrar la Festa Major

Es va explicar durant la presentació de la Festa Major: l’Ajuntament vol incrementar el número d’elements simbòlics que fan referència a la Festa Major. En aquest sentit, es distribuiran alguns milers de mocador i una bandera especial per celebrar la festa.

El llavors alcalde, Juli Fernàndez, va parlar de mocadors i de domassos, que havien de ser distribuïts directament des dels comerços de Sabadell. Finalment els domassos són més petits, d’un tamany més similar a una bandera (60×60 centímetres segons fonts municipals). I la forma de distribució serà més variada, però sigui com sigui, el consistori vol que els balcons de la ciutat s’engalanin per a la Festa Major i per primer cop es regalaran elements com mocadors i les banderes.

Mocadors a la plaça Sant Roc divendres

En el cas del mocador, qui estigui interessat a tenir-ne un haurà d’acostar-se a la plaça de Sant Roc durant la tarda i vespre de divendres, quan es faci el tret d’inici a la Festa Major. Es repartiran en mà.

Banderes als mercats i piscines

Pel que fa a la banderes, segons informa el consistori, n’hi ha disponibles als mercats municipals (Mercat Central, Mercat de la Creu Alta, Torre-romeu, Merinals i Campoamor) i també a les piscines municipals, així com a l’edifici consistorial i l’Ateneu (seu del departament de Cultura, a la plaça Sant Roc). També en tenen alguns les entitats de comerciants i les entitats veïnals.

Les dues peces són verdes, amb l’escut de la ciutat en blanc monocromàtic i sense cap lletra. Segons el consistori, s’han comprat prop de 7.000 exemplars entre banderes i mocadors.

Foto portada: el mocador i la banderola, aquest matí. Autor: David B.