Gerard Aledo. Autor: David B.

El Gerard Aledo més íntim triomfa a la Cava Urpí

El nom de Gerard Aledo Muñoz va començar a sonar dins els circuits musicals com a guitarrista de la desapareguda banda AlQuadrat, però és ara, com a líder d’Animal (un grup que inclou sis músics més) on finalment ha arribat a un públic més nombrós. El seu primer disc, Més enllà de les paraules, i particularment el tema Només amb tu, que va sonar amb força fa un parell d’anys, els van atorgar una important munió de seguidors. El seu segon disc, La melodia del foc, ha continuat aquesta trajectòria. Un dels seus concerts més multitudinaris va ser a la passada edició del Canet Rock.

A diferència d’altres grups del panorama musical català, Animal no es caracteritza per les seves cançons reivindicatives sinó que juguen amb el romanticisme com a base dels seus temes. L’espai de la Cava Urpí és doncs un escenari ideal per aquest artista, que ha presentat una selecció unplugged de temes que han emocionat el públic assistent. El cantant, que es defineix com a “hiperactiu creativament”, ha explicat el context de cada cançó abans d’interpretar-les, permetent conèixer anècdotes personals, la majoria de tipus sentimental, que han servit per crear un ambient  més proper i distès entre artista i espectadors. Tot i que aquest format acústic no és el més habitual en el grup, que es prodiga sobretot en festes majors i festivals, Aledo se n’ha sortit amb molt bona nota de l’experiència.

Gerard Aledo. Autor: David B.
Gerard Aledo, en un moment del concert. Autor: David B.

El concert ha començat amb el tema Detalls, seguit de Més enllà del món, Todo lo que tengo, Fets a mida i Dona’m, que ha inclòs un sampling de When you say nothing at all de Ronan Keating. Tot i la seva aparent timidesa natural, Aledo s’ha ficat el públic a la butxaca creant complicitats i fent interactuar els espectadors a la majoria de cançons.

Tot i ser un concert acústic, la guitarra elèctrica també ha fet acte de presència a alguns temes. L’actuació ha continuat amb títols com Sabios sin razón (amb fragment del Quiero ser como tú del Libro de la Selva inclòs), Vés què hi farem, Deixa’t fer (un dels nous temes que té preparats de cara al seu proper disc, La Teoria de l’aigua), El que esperàvem, que obre aquest segon disc, i La Teva, un tema que originàriament Aledo va gravar sota el nom de Sr Smizz i en duo amb Marta Trujillo, de qui el cantant ha dit que és “una de les millors veus de Barcelona”.

Seguidament, un medley ja habitual als temps d’AlQuadrat, composat per temes de Bob Marley (Redemption Song, One Love, No woman no cry) i el Don’t worry be happy de Bobby McFerrin, ha donat pas a Només amb tu, segurament la cançó més corejada de la nit. Després, la delicada Fràgils – el cantant ha explicat que el grup la volien com a single del segon disc però finalment es van fer enrere-, que ha acabat amb els mítics coros del Hey Jude dels Beatles, Si tot va bé, Bam Bam (nova picada d’ullet als Beatles, aquest cop amb All you need is love) i un medley de conegudíssims temes pop: Billie Jean, Ain’t no sunshine, I want to break free , Stand by me i El Rey León.

Tot i que el cantant havia anunciat que aquest medley seria el que tancaria el concert, ha acabat interpretant un últim tema, Arrugats i geperuts, que també s’inclourà a La Teoria de l’aigua, disc que ja està en preparació i del qual Aledo va penjant-ne tastets al seu canal de Youtube.

Un concert sense artificis ni trucs, on només ha calgut veu i guitarra per deixar patents la qualitat de les cançons del grup. 100 minuts de durada que s’han fet curts i que el públic congregat ha agraït amb calorosos aplaudiments.

Foto portada: Aledo a la Cava Urpí, aquest divendres. Autor: David B.