Concert Intermon Oxfam. Autor: David B.

Gòspel amb les emergències oblidades

  • El Cor Gòspel Gràcia, una glopada d’energia.
  • Oxfam Intermón recapta 3.960 euros per a kits d’emergència.

“El gòspel és alegria” ha afirmat el director del Cor Gòspel Gràcia, Òscar Altide en un dels moments del concert. La Faràndula s’ha omplert en el ja tradicional esdeveniment que organitza Oxfam Intermón per recaptar diners i ajudar les persones que es troben en situació d’emergència en diferents països del món.

Abans de començar s’han pogut veure diversos vídeos on es remarcava la situació de la població arran de diverses tragèdies com la guerra, les malalties, els huracans, els terratrèmols i la tasca que Oxfam Intermón duia a terme. La coordinadora de mobilització social, Àngels Pteixens, ha destacat en un breu parlament la importància de l’ajuda ciutadana i el recolzament de les institucions i comerços de Sabadell. Ha tingut unes paraules de record cap al col·laborador de l’entitat, Jordi Cetrà, mort el mateix divendres i a qui li ha dedicat el concert. Ha agraït també al Cor Gòspel Gràcia la seva desinteressada predisposició a cantar novament en aquest concert solidari, fent esment a les tragèdies que surten a les notícies i que queden oblidades ràpidament. La tasca d’Oxfam Intermón es desenvolupa en més de 90 països entre els quals en destaquen el Sudan, el Txad i Níger. Preixens ha insistit en la velocitat de l’ajuda immediata en cas de desastres per tal d’impedir la propagació de malalties, portant kits d’higiene.

Pel que fa al concert, el Cor Gòspel Gràcia ha triat un repertori amb molt de ritme, on el moviment i la força han estat presents sobre l’escenari des del primer moment. Asimbonanga ha estat, però, el començament tranquil, una peça a capella que ha demostrat l’alt nivell dels components barcelonins. Immediatament després Glory, glory, Hallelujah ha fet descobrir la magnífica veu d’una de les dones del cor. Aquí s’ha iniciat un camí de ritme i energia que ja no ha parat fins al final.

Concert Intermon Oxfam. Autor: David B.
Concert d’Oxfam Intermón, aquest divendres. Autor: David B.

La sorpresa del concert no ha trigat en arribar. El cor s’ha retirat i ha aparegut sobre l’escenari una enèrgica Tori Sparks, guitarra en mà, acompanyada a la percussió pel texà Javi Garcia. Han interpretat diversos temes amb una base de blues que ha fet les delícies del públic sabadellenc. Sparks ha recordat les arrels del blues i del gòspel que en són comunes, que parteixen del dolor per esdevenir alegria.

El director del Cor Gòspel Gràcia, que no ha parat de moure’s durant tot el concert, ha demanat al públic la seva participació doncs aquesta música demana moviment. Tot i l’estretor dels seients de la Faràndula, els assistents han anat aixecant-se i picant de mans han anat seguint el ritme dels diferents temes. A destacar I sing because I’m happy i Every Praise, aquesta última amb la participació total del públic.

Recaptació: gairebé 4.000 euros

Abans d’acabar, el coordinador a Sabadell d’Oxfam Intermón, ha tingut unes paraules d’agraïment a tots els que han fet possible el concert, indicant que la recaptació havia estat de 3.960 euros, després de pagar les despeses que suposava la seva logística. Oh happy day ha posat el punt i final a un esdeveniment ja tradicional a Sabadell. El públic ha cantat dret als seus seients juntament amb el cor i n’ha gaudit de manera satisfactòria.

Foto portada: un moment del concert. Autor: David B.