Joventuts Musicals. Autyor: David B.

L’homenatge a Joan Brossa obrirà el primer concert del cicle de música de cambra

La temporada de música de cambra de gener-juny 2020 organitzada per Joventuts Musicals de Sabadell inclou cinc concerts, l’homenatge a Joan Brossa, el concert de Ludwig Trio, Lieder Càmera, Martínez-Castignani i Guinovart i l’Orquestra Filharmònica del Mediterrani

El cicle començarà el 24 de gener, amb un concert de la Coral Belles Arts de Sabadell, que presenta una combinació del món de Joan Brossa, dirigit per Jordi Lluch i Arenas i amb una proposta escènica de Joan Roura, comptarà amb l’artista rapsoda Noemí Morral, el mag Joan Bartolomé i el pianista sabadellenc Eduard Pla. El repertori inclou versions musicades de poemes de Pere Quart o Rilke, i peces d’Ernst Toch, Arvo Pärt o Roh Ogura. Un concert que s’ha concebut l’any del centenari del naixement de Brossa.

El segon concert tindrà lloc el divendres 14 de febrer amb l’Orquestra Filharmònica del Mediterrani dirigida per Joan Manau, que estrenarà la cantata pagana Pedraforca, un poema èpic sobre el naixement d’una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya. S’hi interpretarà també la Suite de Danses Tradicionals Catalanes per a orquestra i piano de Joaquim Serra. Hi participaran Anna Farrés, soprano; Marta Valero, mezzosoprano; Lluís Calvet, baríton, i Jordi Boixaderas, narrador.

La proposta següent serà el 20 de març i serà a càrrec del baríton Enric Martínez-Castignani i Albert Guinovart al piano. Aquests dos intèrprets faran un homenatge íntim al compositor nord-americà Stephen Sondheim, que el 2 de març haurà fet 90 anys. Interpretaran peces tan icòniques com Send in the clowns i també de clàssics americans de George i Ira Gershwin o de Rodgers i Hammerstein.

El quart concert de la temporada serà a càrrec del Ludwig Trio, la formació nascuda el 2009 i integrada pels germans Abel Tomàs (violí) i Arnau Tomàs (violoncel) i per la pianista coreana Hyo-Sun Lim. Interpretaran dos trios de Beethoven –del qual enguany se celebra el 250è aniversari del naixement– i un de J. Turina. La temporada de música de cambra s’acabarà el 15 de maig amb un concert de Lieder Càmera, el cor sabadellenc que aquest any celebra el 30è aniversari.

Nou cicle de concerts al Saló del Principal

D’altra banda, aquest dimecres s’ha anunciat que s’inicia un nou cicle anomenat Música al Saló i es realitzarà un dimecres al mes, a partir de les 19:15 hores, al Saló del Teatre Principal. Tindrà una durada de 45 minuts i hi haurà un quart d’hora final de conversa amb els músics. Els preus de les entrades seran de 5 o 7 euros.

Segons el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, “aquest nou cicle ens permetrà gaudir de més proximitat amb els intèrprets, donar més sortida al Saló del Principal i obrir el teatre també entre setmana, en un ambient més distès”. “Des de la Regidoria de Cultura treballem per ampliar la música en viu i donar més oportunitats als artistes emergents a uns preus assequibles”, ha apuntat el regidor.

Foto portada: presentació de la temporada de cambra. Autor: David B.