Lucient en el Festival RES

S’estrena el nou festival RES: “és compatible amb l’Embassa’t quan passi la pandèmia”

Sabadell acull aquest cap de setmana el RES (Resposta Entròpica Sonora), un festival que neix davant la impossibilitat de celebrar l’Embassa’t, cancel·lat a causa de la crisi sanitària. Aquesta és la nova aposta musical dels organitzadors del certamen sabadellenc que enguany han optat per concerts de petit format amb un aforament limitat a 150 persones en un espai molt ampli: Fira Sabadell.

El director del nou certamen, i també de l’Embassa’t, Arnau Solsona, ha explicat que el RES és “una resposta per poder reivindicar el fet de que es pugui fer cultura amb mesures de seguretat al territori”. El festival “és de petit format amb la voluntat que pugui sortir a pobles d’arreu de Catalunya”. De fet, els seus organitzadors asseguren que és “compatible amb l’Embassa’t quan passi la pandèmia”.

Solsona ha detallat que per organitzar-lo han “seguit els consells del Procicat”. Entre altres coses, han “fet una platea dibuixada en funció de les presererves, que s’han fet amb grups reduïts d’entre dues i quatre persones i amb un seient assignat com en un teatre. A tocar de l’escenari s’ha muntat una terrassa interior, on la gent pot prendre alguna cosa durant els 90 minuts abans del concert per tal que “la gent arribi esglaonadament” i “gaudeixi de la música electrònica” en directe. Aquest dissabte al matí hi ha punxat la discjòquei Tutu, que ha omplert bona part de les taules instal·lades a la Fira de Sabadell.

Festival RES. Autor: David B.
Assistents al festival RES. Autor: David B.

Solsona ha volgut destacar que molts dels artistes del RES “són de la comarca o de la demarcació de Barcelona” i que tant els tècnics de so com els productes que es venen a la barra de la terrassa són “de la comarca”. “La cervesa és artesana i el vi és de Sant Llorenç del Munt”, detalla tot explicant que han volgut lligar “l’experiència amb el territori” tant per “la sostenibilitat com per l’economia circular”.

El vespre es va tancar amb l’actuació del Dj sabadellenc Lucient i el concert d’Egosex. Aquest diumenge serà el torn d’Alicia Carrera i Ferran Palau (al migdia) i Dj Set Museless, Chaqueta de chandal, Titti Calor i The Tyets que tancarà el festival RES.

Foto portada: Lucient en el Festival RES, aquest dissabte. Autor: David B.