Concert Pol Cruells

Pol Cruells presenta a Sabadell ‘Astronauta de terrat’

Davant unes 200 persones, el músic sabadellenc Pol Cruells ha presentat el seu darrer disc en solitari a l’auditori de la Unió Excursionista Sabadell (UES), tal com va fer fa quatre anys.

Astronauta de terrat és el quart àlbum en solitari del músic, autor i baixista del reconegut grup de pop en català Els Amics de les Arts. Un treball enregistrat al Vapor Estudio de Sabadell, on Cruells no deixa de banda el ritme folk que l’ha acompanyat fins ara, sinó que s’atreveix amb incorporar ritmes més mediterranis, apuntant cap als ritmes de la world music. En aquest darrer treball incorpora fragments de cançons en portuguès, en anglès, en francès o en italià, incorporant una cançó en castellà, Baila la iguana.

A la cita no hi han faltat els seus seguidors arribats des de diferents indrets, que han pogut gaudir d’un concert íntim i amb una alta qualitat sonora. Pol Cruells ha ofert un concert especial de presentació d’aquest darrer treball, acompanyat dalt l’escenari dels músics que acostumen a tocar en els seus concerts, Albert Carbonell (guitarra), Xavi Castanys (mandolina) i Ramon Aragall (bateria).

Concert Pol Cruells
Pol Cruells en ple concert. Autor: David B.

Cruells ha començat el recital amb el tema Gust de mar, del seu primer disc Passeu, passeu… (2011), per donar pas a les cançons que conformen el disc Astronauta de terrat. La primera peça escollida pel cantant sabadellenc ha estat Summer travel mates, que obre el seu darrer treball, seguida per De Moçambic a Brasil i les Valls del foc, on Cruells ha mostrat el seu amor per la muntanya i la natura. El concert ha seguit repassant els dotze temes que composen el disc, Vi de resina, Astronauta de terrat, Balla la iguana, entre altres, tancant la vetllada amb el tema Si ets de Sabadell, de l’àlbum Casa i Vent (2013), que ha dedicat a tots els sabadellencs que omplien la sala.

Després de forts aplaudiments i de les nombroses peticions que toquessin una altre cançó, la banda que no tenia preparat cap ‘bis’, han interpretat de nou el tema que obre el disc: Summer travel mates.

Foto portada: Concert de Pol Cruells, aquest divendres. Autor: David B.